Zvezda poražena od Hamburga

Rukometaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od nemačkog Hamburga sa 22:38 (12:17) u trećem kolu takmičenja u grupi D Lige šampiona.

U meču u kome su se sastale mlada ekipa "crveno-belih" i jedna od najboljih evropskih ekipa unapred se znao pobednik. Neizvesnost nije postojala, a Zvezdini igraci pružili su sasvim solidan otpor samo u prvom poluvremenu, koje su izgubili sa 12:17.

U drugom delu utakmice, gosti iz Hamburga zaigrali su malo agresivnije i vrlo brzo stvorili prednost od 10 golova (42. minut 25:15), koju su do kraja meča samo povećavali.

Trener Hamburga Martin Švalb pružio je priliku svim svojim igračima da izađu na teren, pa je beogradska publika imala priliku da vidi i iskusnog Dimitrija Torgovanova, francuske reprezentativce - braću Žil, kao i jednog od najboljih rukometaša hrvatske reprezentacije Blaženka Lackovića.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su pivotmen Dragoljub Perović sa pet golova i Milan Pavlov i Filip Šćepanović koji su postigli po četiri gola. U timu Hamburga najefikasniji bio je Hans Lindberg sa osam golova.

Utakmica je odigrana pred oko 2.300 gledalaca, a lepu sportsku atmosferu remetilo je povremeno ružno skandiranje oko 500 Zvezdinih navijača.

Posle meča trener Hamburga Martin Švalb istakao je da je znao da je Crvena zvezda dobro organizovana ekipa, sa dobrim trenerom.

"Znao sam da će biti dobro pripremljeni za utakmicu. Znali smo da je ekipa mlada i iskoristili smo što im nedostaje fizička kondicija i iskustvo", rekao je Svalb i zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu.

Hrvatski reprezentativac i igrač Hamburga Blaženko Lacković pohvalio je igru mlade Zvezdine ekipe.

"Mislim da igrači Crvene zvezde imaju lepu perspektivu. Neka na ovu utakmicu gledaju kao na sakupljanje iskustva u Ligi šampiona, koje će im svakako biti veliki plus", rekao je Lacković.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija naglasio je da njegova ekipa ima "balkanski sindrom", jer se "momci opterećuju nevažnim stvarima. Nisam zadovoljan pristupom igrača u pojedinim situacijama. Nije bilo važno što Hamburg ima veliku prednost, šutevi su morali da budu iz izgrađenih prilika", rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, Zvezda igra najvažniji meč u sledećem kolu Lige šampiona kada u Beogradu dočekuje slovački Tatran.

"Najvažnije je da u sledećem meču pobedimo Tatran i da prezimimo u Evropi i da dobijemo šansu kao treći u grupi D da se takmičimo u Kupu kupova", rekao je Butulija.

Naredni meč Crvena zvezda igra 9. novembra na Banjici.

Dvorana: SC "Voždovac" na Banjici. Gledalaca: 2.300.

Sudije:Vasile Pavel i Marian-Eugen State (Rumunija).
Isključenja: Hamburg 6 minuta.

Sedmerci: C. zvezda 3(3), Hamburg 6(5).

C. zvezda: Perišić, Tomić 2, Nenadić 2, Milašević 2, D. Rašić, M. Rašić, Ljubišić, Pralica 2, Pavlov 4, Shepanović 4, Vukas 1, Perović 5, Ćupić, Kurbalija 1.

Hamburg: Biter, Jensen 3, Lacković, Flor 5, Šult 3, Torgovanov 2, Sandrstrom, Grim 2, B. Žil 2, Ž. Žil 1, Grundsten 6, Lindberg 8, K. Lijevski 2, M. Lijevski.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи