Rukometašice Srbije počele pripreme za Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu kako bi počela pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u decembru u Makedoniji. Selektor Srbije Časlav Dinčić istakao je da je pozvano 18 rukometašica, koje su igrale u kvalifikacijama za EP protiv Holandije.

"Ova akcija će trajati od 13. do 19. oktobra. Odradićemo treninge na Banjici, u Beogradu. U četvrtak idemo u Sloveniju na turnir, u petak igramo protiv Hrvatske, u subotu, protiv juniorske reprezentacije Slovenije, a u nedelju protiv seniorki Slovenije", rekao je Dinčić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, u ovom periodu osnovno će biti da se ekipa što bolje uigra.

"Videćmo koja igračica koliko može u ovom trenutku i kako između sebe funkcionišu. Radićemo na uigravanju i kolektivnom uigravanju ekipe", rekao je Dinčić.

Naredno okupljanje je 17. novembra, kada će "baza" reprezentacije biti u Vrnjačkoj Banji, a već je poznato da su za 27. i 28. novembar zakazane utakmice sa Rumunijom.

"Tražimo još jednog ili dva protivnika i to bi trebalo da nam bude poslednja provera pre Evropskog prvenstva. Za Makedoniju putujemo 30. novembra, a 2. decembra počinje šampionat", rekao je Dinčić.

Selekcija Srbije takmičiće se u grupi sa Hrvatskom, Nemačkom i Makedonijom.

Selektor Srbije naglasio je da će u novembru moći bolje da proceni mogućnosti reprezentacije, iako se ekipa već sada priprema za protivnike.

"Mi moramo da nastavimo tamo gde smo stali", zaključio je Dinčić. 

Jedna od najiskusnijih igračica u reprezentaciji Tanja Medved bila je zadovoljna što se ekipa okupila posle dužeg vremena.

"Jedva sam čekala da se ponovo sretnemo. Počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, a koliko sam primetila raspoloženje je dobro. Devojke su došle sa puno volje i želje da probamo da napravimo neki dobar rezultat u Makedoniji", rekla je agenciji Beta Medvedova.

Ona je istakla da ova generacija treba da dobije vremena da bi napravila nešto u narednom olimpijskom periodu od četiri godine.

"Na narednom turniru videćemo kako igra Hrvatska. Nema šta da se krije, iako se kasnije sastajemo u grupi na Evropskom prvenstvu. Mislim da će nam dobro doći ove utakmice", rekla je Medvedova.

Prema njenim rečima, u nastavku priprema postići će prepoznatljivu igru reprezentacije.

"Moramo dobro da igramo u odbrani. Mislim da imamo jako dobre igračice, sa kojim možemo da razvijemo brz kontranapad. Mislim da je Dinčić napravio dobru selekciju i da od dve igračice možemo da napravimo jednu vrhunsku na svakoj poziciji", rekla je Medvedova.

Evropsko prvenstvo održaće se od 2. do 14. decembra u Makedoniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара