Rukometni savez Srbije najuspešnijima podelio 1.100 lopti

Rukometni savez Srbije (RSS) podelio je u sportskoj dvoranij "Šumice" u Beogradu, 1.100 lopti najboljim klubovima u protekloj sezoni.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da lopte, koje su dobili predstavnici klubova, ne treba da "stoje zaključane u ormarima, već je cilj ove akcije da se mališani okupe oko lepe igre i da za koju godinu omasovimo našu bazu".

Marjanović je rekao kako očekuje da će neko od dečaka i devojčica, koji su dobili najvažniji rekvizit za igranje rukometa, nastupiti u dresu naše reprezentacije na sšampionatu Evrope 2012. u Srbiji, kao i na Olimpijskim igrama iste godine u Londonu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković poručio je okupljenim rukometnim nadama da su dobili najlepši mogući poklon, jer "nema kolektivnog sporta bez lopte".

"Ova akcija je jedinstvena prilika za Rukometni savez Srbije da popularizuje taj sport, koji je ne tako davno našoj zemlji donosio trofeje i odličja sa velikih međunarodnih takmičenja", podsetio je Ćurković.

Jedan od promotera akcije, nekadašnja proslavljena reprezentativka Jugoslavije Svetlana Kitić, naglasila je da je za nju rukomet "najlepša igra" i da je zbog čari tog sporta i dalje aktivna igračica, iako ima punih 48 godina.

"Smatram da je veliko priznanje za Srbiju što ćemo za četiri godine bii domaćini najboljim evropskim selekcijama i mislim da će to predstavljati veliki podstrek daljem razvoju rukometa kod nas", zaključila je Kitić.

Akcija dodele lopti biće nastavljena u decembru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво