Marjanović: EP 2012. doneće Savezu milion evra

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović izjavio je kako očekuje da će i srpski rukomet, ali i zemlja, imati velike koristi od organizacije Evropskog prvenstva 2012. godine.

Srbija je u  dobila organizaciju Evropskog prvenstva za rukometaše, u konkurenciji Francuske i Nemačke.

"Imamo direktan plasman na EP, lakši prolaz na Olimpijske igre 2012. godine. Francuska je u svojoj prezentaciji istakla da očekuje prihod od sedam miliona evra od prenosa i tri miliona evra u smeštajnim kapacitetima. Bio bih zadovoljan ako mi ostvarimo i 20 odsto manje", rekao je.

On je dodao da bi EP trebalo Srbiji da donese bolji rukomet, "jer će se ovaj sport omasoviti, a iz toga će izaći kvalitet".

"Takmičenje ne košta ništa, a donosi samo prihode. Očekujemo 40.000 turista koji će u različitim gradovima imati određen broj noćenja. Mislim da je Evropsko prvenstvo u rukometu veći događaj od Evrovizije, a trebalo bi da ostavi novac i Srbiji i Rukometnom savezu", rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, Rukometni savez Srbije prihode deli sa EHF-om, predsednik RSS-a naglasio je da očekuje da će Savezu ostati milion evra.

Generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković istakao je da je pre dve godine kada je predata kandidatura bilo mnogo skeptika, jer nisu verovali da "tako mala država može da dobije organizaciju EP".

"Sada je lako pričati, jer se sve završilo kako treba. Mislim da ćemo biti pravi domaćini", rekao je Đurković i dodao da će se Srbija kandidovati i za Evropsko prvenstvo za juniorke 2011. godine.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, koja je svojim prisustvom podržala kandidaturu RSS u Beču prošlog vikenda, ocenila je da je konkurencija bila "veoma oštra", kao i da je "Srbija jaka rukometna nacija, što će i pokazati za četiri godine".

"Mi želimo da se što više dece u Srbiji bavi sportom. Rukomet je idealan, jer pruža mogućnost da se njime bave i dečaci i devojčice, i bogati i siromašni", zaključila je Samardžić- Markovićeva.

Evropsko prvenstvo za rukometaše održaće se, ako ne bude promene termina, u januaru 2012. godine, a gradovi domaćini biće Beograd, Novi Sad, Vršac i Niš.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво