Svetlana Kitić za "Ginisa"

Odluka Svetlane Kitić, najbolje jugoslovenske rukometašice svih vremena, da se aktivira u 49. godini, izazvala je veliko interesovanje, ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu, jer je to vest za - "Ginisovu knjigu neobičnih rekorda"!

"Pomoćiću svom bivšem klubu Radničkom da se vrati u elitno društvo", rekla je ovaj Svetlana Kitić, koja je rođena 7. juna 1960. u Tuzli.

Naime, ona će u ovoj prvenstvenoj sezoni pojačati drugoligašku ekipu Radničkog, zajedno sa ćerkom Marom Bogunović, rođenom u njenom trećem braku (popularna Ceca prethodno je bila udata za Blaža Sliškovića i Dragana Dašića),

Zanimljivo je da su majka i ćerka pre tri godine zajedno igrale u Tuzli, prvoligašu iz BiH, što je takođe redak slučaj ne samo u rukometu već i u drugim sportovima.

Za reprezentaciju nekadašnje SFR Jugoslavije Svetlana Kitić je odigrala ukupno 177  utakmica i postigla 744 pogotka. Osvojila je dve olimpijske medalje - srebrnu 1980. u Moskvi i zlatnu četiri godine kasnije u Los Anđelesu. Bila je dva puta prvakinja sveta.

Godine 1988. Međunarodna rukometna federacija (Ihf) proglasila je Svetlanu Kitić za najbolju igračicu sveta.

Jedno vreme vodila je ekipu Željezničara iz Hadžića kraj Sarajeva i bila direktorka ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво