Beograđani pozdravili srebrne rukometašice

Ispred Skupštine Beograda, na mestu gde se tradicionalno dočekuju najuspešniji srpski sportisti, blizu 2.000 Beograđana pozdravilo je rukometašice, vicešampionke sveta.

Ovacijama, pesmom i skandiranjem "Srbija, Srbija" ispred Skupštine Beograda blizu 2.000 građana pozdravilo je rukometne reprezentativke, osvajače srebrne medalje na prvenstvu sveta.

Na mestu gde se tradicionalno dočekuju najuspešniji srpski sportisti nakon velikih uspeha, građani su odali priznanje izabranicama selektora Saše Boškovića, koje su najpre predstavljene na skupštinskom balkonu, a potom je intonirana državna himna "Bože, pravde".

Okupljenoj masi ispod balkona gradske Skupštine, nakon intoniranja himne "Bože pravde", prvo se obratio selektor Saša Bošković, koji je zahvalio na velikoj podršci i najavio nove uspehe.

"Možda su devojke osvojile srebro, ali one su zlatne. Ovim putem idemo do Rija 2016. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo bili četvrti, ove smo osvojili drugo, a na Olimpijskim igrama u Riju sa Brazilom u finalu", poručio je Bošković sa balkona.

Kapiten ekipe Andrea Lekić kazala je da je doček za reprezentativke ostvarenje sna.

"Verujte da je ovo na našim grudima ostvarenje snova. O ovome sam sanjala još od kada sam imala 10 godina i sanjala da budem ovde. Svaki sportista sanja uspeh sa nacionalnim timom, nama se ostvarila na neverovatan način pred našim navijčima, svaka čast devojkama. Nadam se da ćemo vam dosaditi na ovom balkonu. Rukomete se vratio u Srbiju", rekla je Lekićeva.

Najbolji levi bek na šampioantu sveta Sanja Damnjanović rekla je da je ekipi publika donela dodatnu energiju.

"Da nije bilo vas, divne publike i cele Srbije koju smo uspeli da probudimo, ne bi bilo ni srebrne medalje koja sija kao zlato. Nadam se da ćete nas bodriti i dalje i vidimo se još neki put na ovom mestu", rekla je Damnjanović.

Najbolji pivotmen Svetskog prvesntva Dragana Cvijić zahvalila je publici i dodala da "ne voli mnogo da priča", pa je pesmom pokrenula okupljenu masu ispred Skupštine grada.

Pre izlaska na balkon Starog dvora trofejne rukometašice primio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji im je zahvalio što su ulepšale život svima u zemlji.

"Neka ovo srebro na vašim grudima sija kao zlato. Na prvom sledećem velikom takmičenuju nadam se da ćete osvojiti zlatnu medalju, da ne dolazim na finale da vas gledam tužne", kazao je, između ostalog, Nikolić.

Srebrnu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu osvojile su: Ana Kačarević, Marina Dmitrović, Ivana Milošević, Marija Lojpur, Sanja Rajović, Jovana Stoiljković, Jelena Nišavić, Biljana Filipović, Kristina Liščević, Katarina Krpež, Jelena Zzivković, Jelena Popović, Svetlana Ognjenović, Jovana Risović, Jelena Erić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Andrea Lekić.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара