Читај ми!

Dankinjama bronzana medalja!

Ženska rukometna reprezentacija Danske osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u nedelju popodne u Beogradu u utakmici za treće mesto pobedila Poljsku sa 30:26 (12:15).

Rukometašice Danske osvojile su treće mesto na SP u Srbiji nakon pobede nad Poljskom od 30:26 u meču za bronzano odličje.

Dankinje su do medalje došle posle preokreta i bolje igre u drugom poluvremenu. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Kristina Kristijansen sa 10 golova, pet je postigla An Grete Norgard, a pogodak manje Ana Riborg Orgensen.

U ekipi Poljske najefikasnija je bila Patricija Kulvinska sa pet golova, dok su Alina Vojtas i Kinga Biždra postigle po četiri gola.

Ekipe su na početku igrale oprezno i bile izjednačene, ali je Poljska uspela, pre svega zahvaljujući Alini Vojtas, da stekne prednost. Ona je u 27. minutu donela četiri gola prednosti svom timu (14:10), da bi najveću prednost u prvom delu utakmice Poljska stekla u 29 minutu preko Karoline Kudlač, 15:10.

Norvežanke su u završnici, ipak, uspele da smanje zaostatak, brzim golovima Kristine Kristijansen i Marije Fisker, pa je poluvreme završeno vođstvom Poljske od 15:12.

Danska je u drugom poluvremenu popravila igru i potpuno preokrenula rezultat. U 45. minutu bilo je 21:21, a Danska je uglavnom preko Kristine Kristijansen, Line Jorgensen i Stine Jorgensen uspela je da stekne pet golova prednosti, 28:23.

Ekipa Jana Pitlika je do kraja utakmce sigurnom igrom sačuvala prednost i osvojila bronzanu medalju.

Finalna utakmica Svetskog prvenstva između Srbije i Brazila počinje u 17.15 u Beogradskoj areni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво