Читај ми!

Srbija u finalu Svetskog prvenstva!

Srbija - Poljska 24:18 (kraj). Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u fantastičnom meču savladala Poljsku. Najbolji igrač meča Katarina Tomašević sa 18 odbrana, Andrea Lekić najefikasnija u srpskom timu. Arena oborila novi rekord svetskih prvenstava. Rival u finalu je ekipa Brazila!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, pošto je u Beogradskoj areni pobedila Poljsku sa 24:18 (14:6). Srbija će se za zlatnu medalju boriti sa ekipom Brazila, koja je savladala Dansku sa 27:21.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je kapiten Andrea Lekić sa osam golova. Dragana Cvijić postigla je pet, a Sanja Damnjanović četiri gola.

Ipak, najzaslužnija za pobedu srpskog tima bila je Katarina Tomašević,koja je sa 18 odbrana proglašena za igračicu meča. Naročito zapažena Tomašević je bila u prvom poluvremenu, kada su Poljakinje postigle samo šest golova.

Najefikasnija u selekciji Poljske bila je Karolina Šved-Orneborg sa četiri gola.

Izabranice Saše Boškovića od prvog minuta stavile su do znanja da, osim njihove pobede, nijedan drugi rezultat neće biti moguć, pa su snažnom odbranom primorale Poljakinje na lošu igru.

Sve je to sa gola kontrolaisala Katarina Tomašević, pa je već na poluvremenu (14:6) sve „mirisalo" na istorijsko finale Srbije.

U drugom poluvremenu, Poljska je pružila znatno jači otpor, ali srpske rukometašice nisu dozvolile u bilo kom trenutku da njihova pobeda bude dovedena u pitanje.

Andrea Lekić i Sanja Damnjanović iskusno su predvodile napad srpskog tima, pa će Srbija u nedelju prvi put u istoriji igrati u finalu Svetskog prvenstva i to sa reprezentacijom Brazila, koja je savladala Dansku sa 27:21.

Domaći tim se izborio za medalju pred 18.236 gledalaca, što je novi rekord na ženskim svetskim prvenstvima.

Ovako je protekao polufinalni meč u Areni:

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva! 

19.26 - Poslednji gol na meču postiže Konjušanec - 24:18.

19.24 - Srbija ima dva igrača manje na terenu, ali Katarina Tomašević brani sedmerac Poljskoj, dok na drugoj strani Andrea Lekić iz soloakcije postiže novi pogodak i odvodi Srbiju u finale. Novi pogodak za Poljsku iz sedmerca, ali precizna je Jelena Živković - 24:17.

19.17 - Raspucala se Karolina Šved i pravi velike probleme srpskoj odbrani. Ipak, Bošković na teren vraća naš najjači sastav, te Andrea Lekić postiže sedmi pogodak na meču. Poljska smanjuje rezultat sa linije sedam metara, a u naredna dva minuta imaće igrača više - 22:16.

19.11 - Značajno efikasnija igra u drugom poluvremenu, Poljakinje se probudile iz sna, ali Srbija ne dozvoljava protivnicama da načine meč neizvesnim. Tajm-aut za Sašu Bošlovića koji pokušava da smiri srpske rukometašice pred završnicu meča - 21:14.

19.07 - Probudila se Sanja Damnjanović u drugom poluvremenu, postiže novi pogodak, ali na drugoj strani uzvraća Semenjuk. Ipak, Damnjanovićeva ne dozvoljava protivnicama da se vrate u život. Uz to, Srbija ima igrača višpe na terenu, ali Poljska postiže pogodak - 20:12.

Novi svetski rekord u Areni - polufinalu Svetskog prvenstva prisustvuje 18.236 gledalaca.

19.03 - Poljska prvi put na meču ima igrača više, ali ne koristi prvi napad. Na drugoj strani fantastičan pogodak Sanje Damnjanović. Njedved postiže novi pogodak za Poljsku, Srbija je kompletna. Kulinska pogađa psole greške srpske odbrane - 18:10.

18.56 - I Andrea Lekić nastavlja gde je stala u prvom poluvremenu, novi gol za Srbiju, tajm-aut za reprezentaciju Poljske.  Posle mnogo muka, Poljakinje postižu prvi pogodak u nastavku, strelac sa krila je Jokimek. Sadaje precizna i Kudlač - 17:8.

18.50 - Počelo i drugo poluvreme u Beogradskoj areni, prvi napad Poljakinja neuspešan. Prvi gol u nastavku postiže Jelena Živković. Dragana Cvbijić postiže novi pogodak, Srbija ima deset golova prednosti - 16:6.

18.34 - Ulazimo u poslednji minut prvog poluvremena, Saša Bošković traži tajm-aut. Nije uspešan bio napad srpskih rukometašica, ali nema gola ni na drugoj strani, pa Srbija na poluvreme odlazi sa prednošću od 14:6.

18.32 - Saa je na golu Srbije Jovana Risović, koja nastavlja tamo gde je Tomašević stala. Lekić postiže gol sa linije sedam metara, Risović ponovo brani šut Poljakinjama. Dragana Cvijić ponovo je precizna, Srbija ubedljivo vodi - 14:6.

18.26 - Ponovo se Srbija drži oprobanog recepta, Tomašević brani, Lekić postiže pogodak. Kulinska ipak probija redove srpske odbrane, ali Dragana Cvijić odmah uzvraća na drugoj strani. Stasijak vezuje dva efikasna napada Poljske - 12:6.

18.24 - Katarina Tomašević kao da je očarala svoj gol, pa Dragana Cvijić donosi Srbiji pet golova prednosti. Izuzetno je raspoložena Andrea Lekić, postiže svoj treći pogodak na meču, Srbija vodi 10:4.

18.17 - Dva brza gola na obe strane, strelci Njedved i Ognjenović. Andrea Lekić ponovo donosi Srbiji tri gola prednosti. Katarina Tomašević nastavlja sa sjajnim odbranama, Dragana Cvijić donosi Srbiji prednost od 8:4. Prvi tajm-aut na meču za Poljsku.

18.15 - Postižemo gol i sa krilne pozicije, Svetlana Ognjenović je precizna, Srbija ima dva gola prednosti. Katarina Tomašević ima već osam odbrana, na drugoj strani Andrea Lekić donosi lepu prednost Srbiji. Vojtas smanjuje na 5:3.

18.10 - Prošlo je već sedam minuta igre, rezultat je nepromenjen. Jelena Erić donosi novu prednost Srbiji. Ipak, srpske rukometašice teško stižu do pogotka, što koristi Šidmijak i donosi novo izjednačenje. Jelena Popović donosi i treću prednost Srbiji - 3:2.

18.03 - Počeo meč u Areni, prvi napad za Srbiju. Posle devedeset sekundi igre, prvi pogodak na meču postiže Sanja Damnjanović. Odlična na golu je Katarina Tomašević, ali Poljakinje ipak stižu do izjednačenja. Srbija ima igrača više, rezultat je 1:1.

17.50 - Deset minuta ostalo je do početka polufinalnog meča u Beogradskoj areni, direktan prenos možete pratiti na Prvom programu RTS-a.