Bošković najavljuje borbu, selektor Poljske pobedu

Fanatična borbenost, fantastična odbrana i podrška publike u Beogradskoj areni - tri stvari koje priželjkuje selektor Srbije Saša Bošković uoči polufinala Svetskog prvenstva. Kim Rasmusen, selektor Poljske, uveren da njegov tim, iako predstavlja najveće iznenađenje turnira, i u petak može do trijumfa.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je da će ključ sutrašnjeg meča protiv Poljske u polufinalu prvenstva sveta biti fantastična odbrana, fanatična borbenost i podrška publike u Beogradskoj areni.

"Ključ je u fantastičnoj odbrani i lakim golovima, u borbenosti koja je i do sada krasila naše devojke. Naravno, važan faktor biće i publika od koje očekujem još jedan rekord u posećenosti. Publici dugujemo ogromnu zahvalnost, jer nas je nosila i u Nišu, kao i ovde, u Beogradu", rekao je Bošković na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Selektor Srbije poručio je da će srpski tim i dalje negovati osnovnu filozofiju igre - nema predaje do poslednjeg daha.

"Protiv Norveške smo dobili izgubljenu bitku i to upravo zahvaljujući našem stavu da ne pokleknemo ni onda kada je najteže. Kada gubite, ne treba da klonete duhom, i obratno, kada pobeđujete ne treba mnogo da uzletite. Upravo ta filozofija krasi naše devojke", rekao je Bošković.

On je istakao da je najbitnije da Srbija iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

"Pred nama je veoma teška utakmica protiv Poljske, ali verujem da možemo i ovu prepreku da savladamo", poručio je Bošković.

On je naglasio da se na današnjoj konferenciji za štampu "osećao usamljenim", budući da su selektori ostale tri reprezentacije polufinalista prvenstva sveta - Danci.

"Osećam se usamljenim protiv trojice sjajnih Danaca koji vode Poljsku, Dansku i Brazil. Čestitam im na pokazanoj vrhunskoj stručnosti u vođenju ovih selekcija", rekao je Bošković.

Selektor Srbije istakao je da sutra protiv Poljske očekuje i 20.000 navijača u Areni.

"Ponosan sam na naše navijače. Znam da oni ne mogu da daju golove - to mogu samo devojke na terenu, i ne mogu da brane, to može samo Kaća - ali oni su naša velika snaga", poručio je Bošković.

Trener reprezentacije Poljske Kim Rasmusen očekuje tešku utakmicu protiv Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva i dodaje da njegova ekipa spremno ulazi u taj meč.

"Utakmica će sutra biti teška, pogotovo što igraju pred svojim navijačima, koji prave odličnu atmosferu. Mi smo spremni za taj meč, motivisani i verujemo u uspeh. Naše putovanje nije gotovo, siguran sam da možemo da pobedimo, imamo sjajan tim", rekao je Rasmusen.

Poljska je juče u Novom Sadu pobedila Francusku sa 22:21 u utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva u Srbiji.

"Osećaj je neverovatan što sam ovde, što smo ostvarili ovakav rezultat. Ponosan sam. Još mi je draže što ćemo protiv domaćina igrati pred punom halom. Da mi je neko pre prvenstva rekao da ću uoči polufinalne utakmice sedeti na konferenciji za novinare, pomislio bih da je taj čovek lud", rekao je Rasmusen.

Polufinale šampionata sveta između Srbije i Poljske igra se u petak od 18 sati. U drugom polufinalu od 20.45 igraju Brazil i Danska.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво