Rukometaši Srbije na Svetskom prvenstvu

Rukometaši Srbije savladali su Češku rezultatom 29 : 24 (14 :9) u revanš meču baraža za Svetsko prvenstvo. U dvorani Čair u Nišu, pred prepunim gledalištem, Srbija je obezbedila plasman na šampionat sveta u Hrvatskoj.

Češka je prvi duel kao domaćin dobila sa 38:33, ali je Srbija plasman na Svetsko prvenstvo, januara u Hrvatskoj, izborila zahvaljujući većem broju golova postignutim u gostima.



Najefikasniji u timu Srbije bili su Mladen Bojinović i Ivan Nikčević sa po šest golova. Jan Filip postigao je sedam golova za goste.

Reprezentacija Srbije brzo je došla do prednosti od četiri gola kada je u osmom minutu povela sa 5:1. Međutim, u žestokom ritmu kakav je nametnut od starta, prednost je počela da se smanjuje.

Oscilacije u igri oba tima uslovile su da je Češka imala rezultat za plasman na Svetsko prvenstvo, a zatim do kraja prvog dela igre gubila sa 9:14.



Srbija je na početku drugog poluvremena prvi put došla do prednosti od šest golova. U 37. minutu, bilo je 19:13 za Srbiju, ali se ponovila igra iz prvog poluvremena, pa su Česi za samo minut smanjili na 16:19.

Rukometaši Srbije su u 44. minutu imali samo dva gola prednosti [20:18], ali su odličnim odbranama Dimitrija Pejanovića i Darka Stanića uspeli da do kraja meča dodju do konačnih 29:24.



Svetsko prvenstvo igra se u Hrvatskoj januara 2009. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво