Partizan u pohodu na Ligu šampiona

Rukometaši Partizana putuju u Norvešku na kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a sportski direktor crno-belih Aleksandar Blagojević istakao je da je šampion Srbije dobio protivnike po meri.

Partizan će od 4. do 6. septembra u Bergenu igrati protiv domaćeg Filingena i austrijskog Bregenca. U Ligu šampiona će se plasirati samo pobednik grupe.

"Norvežani su dobili organizaciju ovog turnira zato što od svih učesnika imaju najjači koeficijent, a naš plasman u Ligu šampiona bio bi lepo iznenađenje", rekao je Blagojević.

On je istakao da je stručni štab dobro pripremio ekipu i da crno-beli imaju dovoljno informacija o kvalitetu i igri protivnika i dodao da rukometaši Partizana u Bergen putuju poptuno rasterećeni pošto se radi o veoma mladoj ekipi.

Trener Partizana Saša Bošković napomenuo je da će njegovim izabranicima posao biti otežan, pošto neće imati veliku podršku sa tribina, na koju su navikli u utakmicama domaćeg prvenstva.

"Prošle sezone Crvena zvezda je igrala u Ligi šampiona, a ukoliko bismo mi to sada ponovili, bio bio to još jedan veliki uspeh srpskog klupskog rukometa", naglasio je Bošković, uz ocenu da je tim Partizana jači za godinu zajedničkog igranja i napretka talentovanih igrača.

Kapiten i prekaljeni čuvar mreže Mihajlo Radosavljvić svojevremeno je igrao u dvorani u Bergenu i, kako je rekao, crno-belima će biti izuzetno teško da pruže dobru partiju u veoma akustičnoj hali.

"Naš dogovor je da odigramo maskimalno motivisano, a budući da nam ambicije ne nedostaju, mislim da imamo velike šanse da se plasiramo u Ligu šampiona", zaključio je Radosavljević.

Ekspedicija Partizana putuje u Bergen u sredu, a povratak je u ponedeljak.

Crno-beli će u prvom kolu igrati protiv Filingena u petak od 19 časova. Susret sa Bregencom na programu je u subotu od 16 časova, dok je u trećem kolu šampion Srbije slobodan.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво