Nerešeno

Rat nerava, bez pobednika. Selekcije Srbije i Hrvatske odigrale su nerešeno 24:24 u četvrtom kolu Svetskog prvenstva koje se igra u Švedskoj. Srbija je obezbedila plasman u dalje takmičenje. Predstoji meč 5. kola protiv Rumunije, četvrtak 20.30 časova, direktan prenos Drugi program RTS-a.

Velika borba. Obe ekipe imale svoje šanse da trijumfuju. Na kraju ipak pravednih 24:24. Ceo meč protekao u ravnopravnoj igri. Tokom prvog poluvremena ekipe se smenjivale u prednosti od jedan razlike. U drugom poluvremenu obe selekcije ispustile prednosti od po dva gola razlike, prvo Hrvati, a potom i Srbija.

Može se reći da je Srbija odigrala jednu od najboljih utakmica otkako se takmiči pod tim imenom. Činjenica da su naši rukometaši bili za nijansu bolji rival od konstantnog osvajača medalje na velikim takmičenjima u poslednjoj deceniji, da su došli na korak od čilja i plasmana u drugi krug i da nisu poklekli pred izrazitim favoritom samo dva dana nakon debakla od Danske, može da predstavlja razlog za ponos.

Međutim, ostaje žal zbog podatka da su na šest minuta pre kraja imali dva gola prednosti i napad, ali nisu uspeli da "obore" tradicionalnog rivala, koji se nalazio u nokdaunu.

Srbija je do pred kraj meča igrala veoma dobro, pogotovo u odbrani, zaustavljajući skoro sve napadačke adute Hrvata. Snažni pivotmen Igor Vori i povremeno Ivano Balić koristili su preokupaciju naših igrača u odbrnai njihovim bekovima i postizali golove, ali se Srbija tokom utakmice češće nalazila u vođstvu.

Izvanredni Ivan Nikčević u prvom poluvremenu i Marko Vujin, čiji je jak šut došao do izražaja u nastavku meča, rešetali su protivničku mrežu, pa je selektor "šahovničara" Slavko Goluža bio prinuđen da promeni prvog golmana Mirka Alilovića.

U finišu utakmice panični Goluža promenio je i Balića, pa je umesto njega par napada Hrvatske pokušao da izgradi mladi Drago Vuković. Neiskustvo kompletnog srpskog državnog tima u završnicama ovakvih duela koštalo je "bele orlove" zlata vredne pobede.

Na četiri minuta pre kraja Hrvati su imali loptu i nisu znali šta da urade u napadu. Pretio im je pasivan napad, a onda je Danimir Ćurković bespotrebno istrčao iz zone 6-0 i zaradio isključenje, a taj poklon Hrvati su iskoristili i postigli dva gola.

Poslednji minuti protekli su u fanatičnim nastojanjima oba tima da se domognu i drugog gola. Najpre je mladi Domagoj Duvnjak istrcao kontru i neometan uzdrmao stativu gola izvanrednog Darka Stanića, a u sledećem napadu neiskusni Momir Rnić je napravio kontrafaul i omogućio Hrvatima još jedan atak. Taj napad završen je šutem Balića koji je ukrotio Stanić. Utisak je da su obe ekipe na kraju bile zadovoljne ishodom zanimljive i uzbudljive utakmice.

Ekipe igrale u grču, sa jednom željom da se ne obrukaju, ustvari da ne izgube. Lepu rukometnu predstavu začinila je rezultatska klackalica. Naša selekcija pokazala da ima potencijala i da u svakom trenutku može da eksplodira. Motiva ima na pretek, sledi priprema za pakleni drugi krug.

Meč je odigran u dvorani "Arena" pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Abrahamsen i Kristijansen (Nemačka).

Hrvatska: Šego, Balić 4, Duvnjak, Lacković 2, Zrnić 6 (3), Kopljar 2, Vori 8, Gojun, Matulić, Vuković, Buntić, Valačih, Alilović, Štrlek 2, Musa, Ninčević.

Srbija: Stanić, Bojinović 2, Vujin 5, Nikčević 7, Ćurković, Toskić, Ilić 4 (1), Marković, Pejanović, Prodanović 2, Stojković, Rnić 3, Vilovski, Vučković, Stanković.

Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Srbija 2 (1).

Isključenja: Hrvatska 4, Srbija 8 minuta.

U poslednjem 5. kolu Srbija igra sa Rumunijom, a taj meč je na programu sutra od 20,30 časova u Lundu.  Direktan prenos je na našem Drugom programu.

Број коментара 178

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи