Srbija borbeno do pobede

Rukometaši Srbije su u neizvesnoj završnici stigli do prve pobede na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Srbija pobedila Alžir 25:24 (13:9). U drugom kolu naša reprezentacija igraće protiv Australije u nedelju.

 Alžir je odlično započeo meč. Naš protivnik je na početku imao prednost od 4:0. Međutim, trgli su se naši rukometaši. Počeli su da tresu alžirsku mrežu, igrajući mnogo brže i smelije. Srbija je stigla do prednosti od 9:5, koju je uz disciplinovanu odbranu, ojačanu sjanim intervencijama golmana Stanića, uspela da očuva do poluvremena. Na pauzi je bilo 13:9 za srpske rukometaše.

Alžirci, ma koliko to izgledalo na prvi pogled, ipak nisu bili lak zalogaj. Srbija je u nastavku vodila, prednost je varirala od dva do pet golova. Stanić je nastavio sa dobrim odbranama a pratili su ga naši raspoloženi šuteri Vujin, Prodanović i Nikčević. Ipak, u finišu meča, Alžir je stigao do izjednačenja - 18:18, pa i do prednosti od 22:20.

Srbija je u završnici na sreću očuvala stabilnnost, povratili su se naši igrači i poveli sa 23:22. Naši su u odbrani uz obilatu pomoć sjajnog golmana Stanića odoleli hitrim Alžircima i izvojevali prvu pobedu u grupi C. Srbija - Alžir 25:24.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Vujin sa šest golova. Prodanović i Stojković postigli su po četiri pogotka.

U narednom meču u nedelju, Srbija će igrati protiv Australije, koja je ubedljivo izgubila od Danske u prvom kolu. Taj meč će RTS takođe direktno prenositi.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво