Počinje borba za rukometni tron

Francuska je dosad držala rukometni presto osvojen pre dve godine u Hrvatskoj, a za 17 dana biće poznato ime novog svetskog šampiona. U Švedskoj je počelo 22. Svetsko prvenstvo u rukometu, na kojem će se takmičiti 24 repezentacije. Srbija se nalazi u grupi C i prvi meč igra u petak protiv Alžira.

Borba za rukometni tron počela je u Švedskoj, koja je domaćin 22. Svetskog prvenstva u tom sportu. Bitku za novog prvaka vodiće 24 ekipe,među kojima će biti i reprezentacija Srbije.

Titulu svetskog prvaka brani Francuska, koja je pre dve godine, u Zagrebu, pobedom nad Hrvatskom u finalu, zasela na svetski vrh. Te dve reprezentacije, zajedno sa Švedskom, i ove godine biće najveći favoriti za osvajanje zlata.

Osim njih, reprezentacije Danske, Poljske i Španije pokušaće da se domognu svetskog trona. Zapažen rezultat pokušaće da naprave pojedine reprezentacije sa severa afričkog kontinenta, pre svega Tunis i Egipat, dok su ekipe koje dolaze sa ostalih kontinenata autsajderi, koji, ipak, mogu da pomrse račune favoritima.

Reprezentacija Srbije šansu da osvoje jednu od medalja, vrebaće iz drugog plana. Vreme je da se posrnuli srpski rukomet vrati na staze stare slave, a mnogi vide šampionat u Švedskoj kao idealnu priliku za to.

Izabranici Veselina Vukovića nalaze se u grupi C sa Australijom, Hrvatskom, Danskom i Rumunijom i Alžirom, protiv koga u petak igraju prvi meč na turniru.

Sve ekipe podeljene su u četiri grupe po šest ekipa. Po tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe oformiće nove dve grupe od po šest timova. Po dve prvoplasirane ekipe iz novooformljenih grupa odlaze u polufinale.

Mečevi će se igrati u osam švedskih gradova, dok će finalni meč biti na programu 30. januara, u Malmeu.

Prvi meč na šampionatu na programu je u četvrtak, u 20.15, a domaćin, Švedska, igraće protiv autsajdera Čilea. Srbija prvi meč igra u petak protiv Alžira.

Mečeve reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu možete direktno pratiti na programima Radio-televizije Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи