Perić i Nenadić pred baraž za SP: Veliki izazov je pred nama

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da je pred njegovom ekipom u baražu za Svetsko prvenstvo veliki izazov. Šanse su podjednake, smatra Petar Nenadić.

"Pred nama je veliki izazov. Svesni smo da je ulog veliki i nosi plasman na Svetsko prvenstvo. Mađarski rukomet, klupski i reprezentativni, izuzetno poštujem. To je jedan pravi protivnik protiv koga se možemo boriti u dve kvalitetne utakmice i izboriti plasman u Francusku", rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Srbija će se sastati sa Mađarskom u baražu za Svetsko prvenstvo u Francuskoj, a reprezentativac Petar Nenadić ocenio je da obe selekcije imaju pođednake šanse za plasman na prvenstvo sveta.

"Nema favorita. Reč je o dve ekipe pođednakog kvaliteta. Mađari su promenili dosta toga u poslednje dve godine. Dosta je tu novih, mladih igrača, a vodi ih Talant Dušebajev. I njima je, kao i nama, potrebno vreme. Njihova prednost može biti revanš u Mađarskoj, ali danas ni jedan rezultat više ne garantuje prolaz. Mora se odigrati dobro svih 120 minuta", rekao je Nenadić.

On je dodao da je za Srbiju veoma bitan plasman na SP u Francuskoj.

"Nama je veoma bitno da se plasiramo na Svetsko prvenstvo u Francusku i tako nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Optimizam postoji, jer je na EP ova ekipa prvi put bila zajedno. Iako nismo ostvarili ono što smo želeli, prvi put smo se vratili sa jednog takmičenja sa nečim pozitivnim. Dobra igra, stvorena hemija između nas nije nagrađena, ali se nada da ćemo to naplatiti u ovom baražu", rekao je Nenadić.

Mečevi baraža su na programu u terminima od 10. do 12, odnosno, 14. do 16. juna. Srbija je domaćin u prvom meču.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара