Читај ми!

Odlazak "rukometnog Džordana"!

Ivano Balić, jedan od najboljih rukometaša sveta svih vremena, najavio je oproštaj od aktivnog igranja. Drago mi je kad pogledam iza sebe i vidim uspešnu karijeru i da me je zdravlje služilo, rekao Balić na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare.

Nedavno je napunio 36 godina, sada je stvarno vreme za kraj. Ivano Balić, hrvatski rukometaš, najavio je da će mu predstojeća utakmica u dresu Veclara biti poslednja u karijeri.

"Kraj je došao veoma brzo. Osećam i dalje da mogu da trčim sat vremena, ali moram da prihvatim da to nije realno. Vreme je za kraj. Moja leđa su bolje i nadam se da me neće izdati u poslednjoj utakmici. Drago mi je da, kad pogledam unazad, vidim uspešnu karijeru i da me je zdravlje poslužilo", rekao je Balić na konferenciji za medije u Nemačkoj.

Balić će, po okončanju karijere, preuzeti funkciju koordinatora svih hrvatskih selekcija, a "rukometni Džordan" ne vidi sebe kao trenera, čak ni selektora.

"Ne, nije to za mene. Ja, definitivno, nisam za trenera, jer svaki dan treba brinuti za veliki broj igrača. I ne samo o načinu igre, već i o psihološkom stanju", rekao je Balić.

Novinare je zanimalo i koji je najveći uspeh u dugoj karijeri Ivana Balića.

"Za mene je posebna bila 2003. godina i Svetsko prvenstvo u Portugaliji, kada smo osvojili prvu veliku titulu. Međutim, sportista se nikada ne sme zadovoljiti jednom titulom, već uvek mora da želi više", kao pravi šampion završio je konferenciju Ivano Balić. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво