Bošković: Uloga autsajdera razlog da pokažemo inat

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da je nacionalni tim autsajder protiv Rumunije, ali i da ima veliki motiv da se plasira na prvenstvo sveta u Danskoj.

Rukometašice Srbije će u baražu protiv Rumunije nastupati bez četiri najbolje igračice Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević i Dragane Cvijić zbog sukoba sa selektorom.

"Cvijićeva je povređena, ali ne bih puno pričao o devojkama koje nisu tu. Iz rumunske perspektive, Srbija je autsajder. Po njima jesmo totalni autsajderi, ali to je razlog više da pokažemo veće htenje, inat i želju. Moramo da budemo pametni i ne sumnjam da će devojke odigrati borbeno, ali ne brzopleto", rekao je Bošković za sajt RSS.

On je poručio da sadašnji tim nema lidera, ali da uvek neko može da se izdvoji.

"Ovo je reprezentacija koja je osvojila Mediteranske Igre uz dodatak Cvijićeve. Tada smo igrali najlepši rukomet i svi su bili oduševljeni nama u Mersinu. Nemamo pritisak i zato sam se odlučio za ovakav sastav. Očekujem da budu prave Jovana Stoiljković i Biljana Filipović", naveo je Bošković.

Prema njegovim rečima ključ pobede leži u zaustavljanju najbolje rumunske igračice Kristine Neagu.

"Ona je pravi muški levi bek, sjajna je. Ne mogu da pričam o tome šta ćemo igrati, spremili smo se za sve i pokušaćemo da odigramo najbolje. Neagu jeste najbolji levi bek, pokazala je to u Podgorici, ali ne bismo smeli zapostaviti ni Elisei, ni oba desna beka, desno krilo. Jako su dobre i kvalitetne", zaključio je Bošković.

Prvi utakmica baraža između Srbije i Rumunije igra se 6. juna u Kraljevu, dok je sedam dana kasnije na programu revanš u Klužu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи