RSS pružio podršku Boškoviću

Rukometni savez Srbije pružio je podršku selektoru ženske reprezentacije Saši Boškoviću, uprkos tome što su najbolje srpske rukometašice objavile da neće igrati za nacionalni tim sve dok je Bošković na klupi. Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju, ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju, poručuju iz Rukometnog saveza Srbije.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) pružio je podršku selektoru ženske reprezentacije Saši Boškoviću, ali i izrazio očekivanje da će nacionalni tim eliminisati selekciju Rumunije u baražu za Svetsko prvenstvo.

Najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić ranije su objavile da neće igrati u baraž mečevima protiv Rumunije, ali i sve dok je na klupi reprezentacije Bošković.

"Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mestu selektora Bošković, ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju jer to, jednostavno, tako ne ide. Stručnom štabu sugerišemo da ima više aktivnosti, više informacija da deli i da se više brine o atmosferi u selekciji, kao i da je potrebna bolja komunikacija sa igračicama", rekao je potpredsednik UO Borislav Perović.

On je istakao da će se o statusu Boškovića odlučivati u junu kada bude podneo izveštaj.

"Bitni su što češći i sadržajni izveštaji prema nama. Opravdana kritika na selektorov račun je nedostatak komunikacije. Morate da budete svesni da je u planu i programu očekivan rezultat".

Perović je obrazložio da su predstavnici Rukometnog saveza Srbije uputili poziv igračicama koje su saopštile da neće da igraju za selekciju, ali i da se zbog klupskih obaveza sastanku odazvala samo Andrea Lekić.

"Andrea Lekić ostala je pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Bošković. Kasnije je obavljen i telefonski razgovor sa ostalim igračicama, koje su se izjasnile da ostaju pri svom stavu. One vole Srbiju, ali su navele da su odnosi takvi da ne mogu da prevaziđu", zaključio je Perović.

Rukometašice Srbije 25. maja u Vrnjačkoj Banji počinju pripreme za baraž za šampionat sveta u Danskoj, a dueli sa selekcijom Rumunije na programu su 6. i 13. juna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво