Читај ми!

Srbija osvojila turnir u Norveškoj

Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je turnir u Norveškoj pošto je u finalu u Eleverumu pobedila domaću selekciju sa 28:25 (16:18).

Rukometaši Srbije su tako sa dve pobede osvojili turnir, nakon što su u petak pobedili Mađarsku sa 30:26. Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Nemanja Zelenović i Darko Đukić sa po šest golova, a kapiten Dalibor Čutura postigao je četiri.

"Ovo je velika pobeda, naročito jer je na gostujućem terenu. Pobedili smo veoma kvalitetan sastav Norveške pred njihovom publikom. Presrećan sam što smo ovaj ciklus priprema završili osvajanjem turnira, a pogotovo što smo dobili neke mlade igrače koji su iskoristili šansu i pokazali da mogu ravnopravno da konkurišu za tim u sledećim akcijama", rekao je Čutura.

"Siguran sam da je i selektor zadovoljan, ispunili smo cilj pred nastupajuće kvalifikacione mečeve", dodao je on.

Njegov saigrač Nemanja Zelenović rekao je da je ključ pobede nad skandinavskim timom bila igra u odbrani.

"Pre svega čestitam ekipi na velikoj borbenosti i požrtvovanosti u odbrani. Pokazali smo karakter nakon prvog poluvremena u kojem smo imali mnogo grešaka. Mislim da ova ekipa može mnogo toga da pokaže u narednom periodu jer je krasi odlična atmosfera", naveo je Zelenović.

Pivotmen Mijajlo Marsenić rekao je da je presrećan zbog osvajanja prvog mesta.

"Ponovo smo pokazali borbenost, iako smo u prvom poluvremenu primili veliki broj golova. U drugom delu smo ispravili, još jače zaigrali odbranu, dobili sigurnost u napadu i rezultat nije izostao. Koliko smo dobri bili u odbrani govori podatak da smo primili sedam golova u drugom poluvremenu", rekao je Marsenić.

Srbiju u aprilu očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, kada će gostovati na Islandu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи