Читај ми!

Srbija slavila u Izraelu

Muška rukometna reprezentacija Srbije savladala je domaći Izrael sa 26:22 (13:10) u drugom kolu Grupe četiri kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Naši rukometaši su tako došli do druge pobede u ovim kvalifikacijama.

Mnogo kvalitetniji sastav Srbije osvojio je očekivane bodove, ali nije oduševio igrom. Vođena je velika borba, uporni Izraelci nisu se predavali do pred sam kraj meča, kada je Srbija konačno stekla nedostižnu prednost.

To je druga pobeda izabranika Dejana Perića, kojom su preuzeli vođstvo na tabeli, a najzaslužniji za značajan uspeh bili su Stojković sa šest i Ilić i Zelenović sa po pet golova.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama srpski rukometaši igraće u aprilu sledeće godine, kada će gostovati selekciji Islanda.

U drugom meču 2. kola Crna Gora je kod kuće slavila protiv Islanda rezultatom 25:24 (14.12).

Tabela: Srbija 4 boda, Island i Crna Gora po 2, Izrael 0.

Na prvenstvo Evrope 2016. godine u Poljskoj plasiraće se po dve najbolje ekipe iz svake kvalifikacione grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Perić: Presudila završnica

Vršilac dužnosti selektora rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je posle pobede nad Izraelom da je uspeh izboren boljom igrom u završnici susreta.

"Utakmica je bila teška, a opet je nismo prelomili kada smo imali prednost od 5-6 razlike. Ipak, čestitam igračima. Mislim da smo finiš utakmice, odnosno poslednjih 15 minuta odigrali najbolje. U tom periodu napravili smo razliku i do kraja rutinski meč priveli kraju. čestitke zaslužuju i Izraelci za dobru igru", rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Selektor Izraela, srpski stručnjak Dragan Đukić, ocenio je da njegovim zemljacima nije bilo lako da osvoje planirane bodove.

"Mi smo pokušali da odigramo kako njima najmanje odgovara, ali je presudio individualni kvalitet. I pre meča sam rekao da je Srbija favorit broj jedan u našoj grupi, što pokazuje pobeda Crne Gore protiv Islanda. Srbija će se sigurno kvalifikovati na EP, ako sve bude u redu već u aprilu bi mogla da završi posao i počne pripreme za prvenstvo. To bi bilo dobro, jer tako držimo šansu za Rio", kazao je Đukić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара