Читај ми!

Zvezda izbačena iz svih takmičenja, crveno-beli demantuju!

Rukometni klub Crvena zvezda neće moći naredne sezone da se takmiči u Super ligi Srbije, kao ni u jednom drugom rangu u domaćim okvirima, odlučila je Zajednica muške Super lige. Crveno-beli nisu uspeli da se dogovore sa igračima kojima se duguje novac, pa nisu dobili dozvolu za takmičenje. Crveno-beli demantuju vest.

Ono što je delovalo nezamislivo, ipak se dogovdilo. Kako je preneo Sport, rukometni klub Crvena zvezda, zbog nagomilanih dugovanja igračima, izbačena je iz svih takmičenja na godinu dana, odlučila je Zajednica Super lige.

"Izašli smo u susret, učinili sve ustupke, pod uslovom da se postigne sporazum sa igračima kojima se duguje novac, ali nažalost, izgleda da to nije urodilo plodom. Nemaju saglasnost igrača kojima se duguje", rekao je za Sport Dragan Jaćović, predsednik Zajednice muške Super lige.

Sportsko društvo Crvena zvezda dalo je pismenu garanciju da će izmiriti dugovanja, ali i posle pomerenog roka obećanja nisu ispunjena.

Nikola Dokić, Nikola Šljivančanin, Uroš Milošević, Nemanja Zelenović i Stevan Ćirić nisu postigli dogovor sa klubom.

Crvena zvezda: Izmirićemo obaveze!

Rukometni klub Crvena zvezda saopštio je da očekuje da će se i ove godine takmičiti u Super ligi Srbije, a obaveze koje ima prema igračima izmiriće kao i prošle godine.

Kako je preneo jedan dnevni sportski list, Zajednica Super lige odlučila je da suspenduje Crvenu zvezdu, jer nije uspela u propisanom roku da se dogovori sa igračima kojima duguje novac. Ostala je dužna Nikoli Dokiću, Nikoli Šljivančaninu, Urošu Miloševiću, Nemanji Zelenoviću i Stevanu Ćiriću.

Kako se navodi u saopštenju crveno-belih dostavljenom agenciji Beta, muški rukometni klub Crvena zvezda uveren je da će i 67. godinu za redom učestvovati u najelitnijem takmičenju u državi.

"Sigurni smo, jer smo Rukometnom savezu Srbije (RSS) i Zajedici super lige Srbije dostavili potrebna dokumenta, kao i garanciju Sportskog društva Crvena zvezda. Ponovili smo postupak od prošle godine na osnovu koga smo se takmičili u sezoni 2013/2014", piše se u saopštenju.

Kako se navodi, klub je u stalnom kontaktu sa čelnicima Zajednice SRLS, pa je iznenađen ovom vešću.

"S obzirom na preporuku Upravnog odbora RSS o reprogramu dugovanja svih klubova, koja je upućena zbog aktuelne situacije u zemlji, smatramo da će Zajednica Super lige prepoznati interes svojih klubova, ali i naći način da zaštiti igrače. Verujemo da će omogućiti Zvezdi i drugim klubovima sa istim problemima da kroz reprogram reše svoja dugovanja i redovno se takmiče", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, rukometni klub Crvena zvezda smatra da treba da dobije dozvolu da se takmiči, jer su propisi isti kao i prošle godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара