Читај ми!

EHF – Kosovo u kvalifikacijama!

Reprezentacija Kosova zaigraće u pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo muškaraca 2018. godine, bar sudeći po sajtu EHF, prenosi Žurnal. Evropska rukometna federacija istrčala je pred rudu i već svrstala selekciju južne srpske pokrajine u treći šešir, sa Gruzijom i Kiprom, pred žreb zakazan za 22. jul u Beču.

Interesantno da je reprezentacija nepostojeće države Kosovo uopšte uvrštena u takmičenje, s obzirom na to da tek na Kongresu EHF u irskom Dablinu 19. i 20. septembra, po ko zna koji put u poslednjih desetak godina, treba da se raspravlja o prijemu Kosova u punopravno članstvo EHF porodice, kako i stoji u uvodu pomenute vesti o žrebu na sajtu EHF.

Na pitanje novinara Žurnala kako se desilo da su tu selekciju i zvanično stavili u sistem žreba kad rasprava o primanju u članstvo, gde trenutno imaju status pridruženog člana, tek sledi, generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković je rekao:

Video sam, video, ali ništa to još ne znači. Prejudicirali su stvar. Ne može to tako. Pa, ni desetak zemalja članica EHF od 40 nisu priznale Kosovo. Zatražiće prijem u Dablinu na Kongresu kao i mnogo puta do sad za ovih deset godina.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се