Читај ми!

Srbija protiv Islanda, Izraela i Crne Gore

Rukometaši Srbije igraće sa Islandom, Crnom Gorom i Izraelom, u četvrtoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj. Mi važimo za ozbiljnog favorita i to ćemo pokazati, rekao je selektor Srbije Vladan Matić.

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u četvrtoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj - sa Islandom, Crnom Gorom i Izraelom, odlučeno je danas žrebom u Varšavi.

Kvalifikacioni mečevi su na programu od oktobra do juna naredne godine. Iz sedam kvalifikacionih grupa, po dve najbolje i najbolja trećeplasirana selekcija (ukupno 15) izboriće plasman na turnir u Poljskoj zajedno sa selekcijom domaćina.

Selektor Srbije Vladan Matić rekao je da je njegova ekipa favorit i da će to dokazati u kvalifikacijima za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

"Dobro ćemo se pripremiti, kako bismo što bolje igrali, ostvarili što bolji rezultat i izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Mi važimo za ozbiljnog favorita i to ćemo pokazati. Biće neugodno na gostovanjima, ali ipak ćemo se kvalitetno pripremiti i uspešno prebroditi kvalifikacije", rekao je Matić.

On je dodao da je grupa zanimljiva jer reprezentacije Izraela i Crne Gore vode srpski stručnjaci Dragan Đukić i Ljuba Obradović.

Zadovoljan žrebom može da bude i kapiten Momir Ilić, koji je poručio da Srbija može da se "nosi" sa svim reprezentacijama iz grupe.

"Rezultat na kraju zavisi samo od nas, kako budemo igrali i kako se budemo odnosili prema državnom grbu. Sve reprezentacije su jako dobre, znam da je Izrael dosta namučio Nemačku, ali sve zavisi od naše igre", poručio je Ilić.

Reprezentativac Žarko Šešum veruje da nacionalni tim ima dobre šanse da izbori plasman na EP.

"Neće biti lako, dosta zavisi od rasporeda, cilj nam je da se dobro pokažemo i odigramo kvalitetno", rekao je Šešum.

Kvalifikacioni mečevi na programu su od oktobra do juna 2015. godine, a plasman na EP izboriće po dve prvoplasirane ekipe iz grupa i najbolja trećeplasirana selekcija.

Evropsko prvenstvo će se održati u Poljskoj od 17. do 31. januara 2016. godine.

Grupa 1: Turska, Holandija, Norveška, Hrvatska

Grupa 2: Belorusija, Litvanija, Bosna i Hercegovina, Danska

Grupa 3: Svedska, Slovačka, Letonija, Slovenija

Grupa 4: Island, Crna Gora, Izrael, Srbija

Grupa 5: Rusija, Portugalija, Ukrajina, Mađarska

Grupa 6: Makedonija, CCeška, SSvajcarska, Francuska

Grupa 7: Nemačka, Austrija, Finska, SSpanija

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара