Читај ми!

Uspešna proba rukometaša

Reprezentacija Srbije, zabeležila je pobedu nad Slovačkom 28:20 (10:11) u prijateljskom meču odigranom u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, pred oko 2.000 gledalaca. Selektor Matić zadovoljan. Drugi meč ove dve selekcije igra se u subotu u Smederevu od 18.00 časova.

Dva različita poluvremena naše selekcije. U prvom su uz dosta proble uspeli da očuvaju egal.„Orlovi" su u drugom poluvremenu prikazali dobru partiju i ozbiljnim pristupom slomili otpor rivala. Najefikasniji u redovima naše reprezentacije, bio je Momir Ilić sa sedam pogodaka, dok je raspoloženi Rastko Stojković postigao gol manje. Kod Slovaka, Hruščak i Cehmajster su postigli po četiri.

Loša realizacija, čak osam pogođenih stativa i prečki u prvom poluvremenu, doveli su u poziciju izabranike Vladana Matića da u svlačionicu odu sa golom minusa (10:11). Redom su promašivali Zelenović, Rnić, Šešum i ostali, a dobru rolu je imao i slovački golman Putera, pa se početno vođstvo 4:1 iz osmog minuta, istopilo, a Slovaci golovima Urbana i Hruščaka, preokrenuli rezultat u svoju korist u poslednjih desetak minuta prvog dela (6:7, 18.).

Ulazak Momira Ilića i Rastka Stojkovića, promenio je stvari na terenu zrenjaninske dvorane, pa su „orlovi" već na startu drugog poluvremena, preuzeli stvari u svoje ruke. Pored iskusnog dvojca, odličnu rolu je imao i debitant Novak Bošković, koji je sa dva gola i par asistencija, pokazao da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti. Slovaci su se držali do 17:16 (46.), kada su „orlovi" serijom 3:0 Vučkovića i Stojkovića, praktično prelomili meč u svoju korist.

Do kraja je u seriju odbrana ušao Miroslav Kocić, za prednost koja je rasla iz minuta u minut, zaključno sa dva gola Mijaila Marsenića za konačnih - 28:20.

Drugi meč Srbije i Slovačke igra se u Smederevu u subotu od 18 časova.

Matić zadovoljan

Selektor Srbije Vladan Matić rekao je da je zadovoljan i da je duel sa Slovačkom dobra priprema za ono što očekuje njegovu ekipu u narednom periodu.

"Na početku smo igrali sporo. Držali smo dobru odbranu. Ovo je jako dobra pripremna utakmica za ono što nas čeka u junu. Čim smo se opustili, postali smo agresivniji napravili smo dobre golove.

Poslednjih 20 minuta igra je bila kakva nam treba. Zahvalio bih se protivniku na fer igri i publici u Zrenajninu na atmosferi", rekao je Matić posle utakmice.

Srpski rukometaš Nenad Vučković kazao je da je njegova mlada ekipa ispunila zadatak.

"U prvom poluvremenu promašili smo 10 zicera, što se odrazilo na rezultat, kada smo vodili sa jedan razlike. Ovo je mlada ekipa, ispunili smo zadatak i pokazali dobru igru na kraju", kazao je on.

Rastko Stojković je zahvalio slovačkoj ekipi što je došla da pomogne Srbiji u pripremama za Svetsko prvenstvo.

"Hteo bih da se zahvalim reprezentaciji Slovačke na dobroj utakmici, kao i što je došla da nam pomogne u ovom pripremnom delu za Svetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo sutra ostati svi zdravi i odigrati još jednu dobru utakmicu", naveo je Stojković.

Selektor Slovačke Zoltan Hajster rekao je da je njegovom timu nedostajala koncentracija.

"Stali smo i nismo igrali agresivno. Srbija je preuzela igru, nismo mogli da nađemo šansu da preokrenemo rezultat. Zahvaljujem se ekipi Srbije na fer igri", rekao je Hajster.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво