Srbija ostala u trci za odlazak na Euro!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa selekcijom Švedske (18:18) u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovaj rezultat daje nadu izabranicama Saše Boškovića da mogu da obezbede plasman na kontinentalni šampionat krajem godine.

Ženske rukometne reprezentacije Srbije i Švedske ponovo su igrale nerešeno 18:18 (10:9), u utakmici 4. kola E grupe kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

U prvom meču ove dve selekcije, pre tri dana u Kragujevcu, takođe nije bilo pobednika 25:25.

Na ovaj način izabranice selektora Saše Boškovića, aktuelne vicešampionke sveta, ostale su u trci za plasman na završni turnir.

U drugom meču 4. kola Slovenija je kao domaćin pobedila Švajcarsku sa 30:29 (15:16).

Tabela: Švedska 6 bodova, Slovenija 6, Srbija 4, Švajcarska 0.

Srbija u preostala dva meča gostuje Švajcarskoj (11. juna), a dočekuje Sloveniju (14. juna) i najverovatnije će joj za plasman biti potrebna pobeda od pet golova razlike, jer su Slovenke na svom terenu bile bolje sa 31:26.

Ovogodišnje prvenstvo Evrope zajednički organizuju Hrvatska i Mađarska od 9. do 21. decembra.

Dobro je, moglo je i bolje... 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle remija sa Švedskom u Kristijanštadu da je zadovoljan osvojenim bodom u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo.

"Dobra utakmica. Mogli smo i do dva boda, ali smo i ovako zadovoljni. Devojke su pokazale svoj veliki karakter", rekao je Bošković.

Golman reprezentacije Srbije Katarina Tomašević kazala je da se ekipa okreće utakmicama protv Švajcarske i Slovenije.

"Jako teška utakmica sa odličnom odbranom i slabijim napadom. Okrećemo se švajcarskoj i Sloveniji kako bismo izborile plasman na Evropsko prvenstvo", rekla je Tomaševićeva.

Reprezentativka Marina Dmitrović kazala je da je ekipa odigrala bolje u odbrani nego u Kragujevcu u prethodnom kolu i da je to donelo Srbiji bod protiv Švedske.

"Zadovoljne smo rezultatom. Dosta smo popravile odbranu i okrećemo se sledećim utakmicama i sada opet kontrolišemo situaciju u grupi", kazala je Dmitrovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво