Rukomet uživo: Srbija, ipak, bez finala

Srbija - Crna Gora 26:27 (kraj). Srbija je poražena od Crne Gore u polufinalu Evropskog prvenstva. Iskustvo Crne Gore, sticano i na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, odnelo prevagu. Odbrana Crne Gore, uvek na granici isključenja, kao i do sada na prvenstvu, donela pobedu ovom timu. Arena poprište još jednog rekorda - ovo je bio najposećeniji meč u istoriji ženskog rukometa.

18.31 - Selektor Bošković je pripremio napad za raspoloženu Filipovićevu, ali je Barjaktarovićeva, golman Crne Gore, ovoga puta bila uspešnija. Crna Gora se tako plasirala u finale Evropskog prvenstva, koje će biti repriza meča za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

18.30 - Srbija ima gol zaostatka i loptu u svom posedu. Do kraja susreta ostalo je još tek toliko vremena, 25 sekundi, da se organizuje jedan napad. 

18.25 - Srbija ima igračicu više na terenu (isključenja je, po drugi put, Anđela Bulatović) ali i gol zaostatka. Crna Gora za sada igra sjajno sa igračicom manje u fazi napada, a Milena Knežević svakako prednjači.

18.17 - Andrea Lekić je dobila isključenje, Crnogorke i sedmerac ali je Katarina Bulatović prestupila. Međutim, dva konfuzna napada Srbije olakšala su put Crnoj Gori ka prednosti od dva pogotka (22:24). 

18.13 - Srbija je ponovo zaigrala dobro nakon tajm-auta. Prejektil Filipovićeve donosi još jedno izjednačenje na meču (21:21).

18.07 - Crna Gora, preko Katarine Bulatović, postiže pogodak sa igračicom manje. Na polovini drugog poluvremena, naši susedi imaju prednost od dva gola (19:21). Selektor Bošković uzima tajm-aut.

18.04 - Srbija je uspela da postigne dva pogotka sa igračicom više, ali je i primila jedan. Crna Gora ima jedan gol prednosti (19:20). 

17.58 - Crna Gora, slično kao i na početku prvog dela, sigurnija i sada ima minimalnu prednost (17:18).

17.50 - Počelo je drugo poluvreme drugog polufinalnog susreta Evropsko prvenstva za žene. Nakon tri minuta igre rezultat je izjednačen (14:14).

17.34 - Srbija na poluvreme odlazi sa samo jednim golom prednosti (14:13), ponajviše zahvaljujući isključenju Jelene Erić, inače drugom za naš tim u ovom periodu igre. Filipovićeva se, čini se, ozbiljnije povredila što će svakako biti hendikep za naš tim.

17.31 - Srbija, kako minuti promiču, igra sve bolje. Srpske reprezentativke imaju tri gola prednosti (14:11). Filipović nerešiva enigma za odbranu Crne Gore.

17.24 - Srbija, prvi put nakon početka susreta, ima prednost. Pogotkom Damnjanovićeve, našeg najboljeg strelca na ovom turniru, Srbija je stigla do vođstva od 11:10. Na golu briljira mlada Risovićeva. 

17.21 - Srbija je nakon odmora zaigrala bolje, i čini se sa više sigurnosti, i Crna Gora sada ima samo jedan gol prednosti (9:10). 

17.19 - Pri vođstvu Crne Gore od 8:4, i nakon neiskorišćenog zicera Popovićeve, selektor Bošković je zatražio tajm-aut. 

17.15 - Srbija je uspela da postigne pogodak sa igračicom manje (isključena je bila Damnjanović), ali je i primila jedan pa je tako sada rezultat 6:4 za Crnu Goru. Primetna je velika doze nervoze u igri selekcije Srbije.

17.11 - Crna Gora sada, u 10. minutu, vodi sa 5:3. Srbija i dalje ima dosta problema u organizaciji igre, a selektor Bošković pokušava rotacijom igračica da povrati ritam svog tima. 

17.06 - Srbija je dobro otvorila susret, povela je golovima Dmitrović i Damnjanović, ali je Crna Gora uspela da preokrene rezultat i da povede sa 3:2. Crna Gora, kao uostalom tokom celog prvenstva, igra sjajno u defanzivi. 

17.01 - Počeo je drugi polufinali susret na Evropskom rukoemtnom prvenstvu za žene, koje igraju Srbija i Crna Gora. 

16.52 - Sjajna atmosfera u Areni, dok igračice obe ekipe istrčavaju na teren. Po prvi put na ovom šampionatu navijača ima i na gornjem prstenu. 

15.50 - Norveška - Mađarska 30:19 (kraj). Prvi finalista Evropskog prvenstva je reprezentacija Norveške koja je više nego ubedljivo savladala Mađarsku. Norvežanke meč prelomile već na sredini prvog poluvremena kada su se odlepile, i bez problema kontrolisale utakmicu do kraja. Sledi drugi polufinalni meč između Srbije i Crne Gore.

15.39 - Norveška - Mađarska 27:16. Deset minuta pred kraj meča finalista je poznat. Reprezentacija Norveške iz minuta u minut melje protivnika i podiže prednost nad Mađarskom.

15.25 - Norveška - Mađarska 19:14. Norveške rukometašice u prvih deset minuta drugog poluvremena bez većih problema održavaju visoku prednost.

15.04 - Norveška - Mađarska 16:11 (poluvreme). Posle ravnopravne borbe na početku utakmice Norvežanke u drugom delu poluvremena stegle odbranu, dopustile Mađaricama da postignu samo dva gola, i odlepile se na plus pet.

14.53 - Norveška - Mađarska 11:9. Posle rezultatske klackalice norveške rukometašice uspevaju da sa četiri postignuta gola preokrenu rezultat i odlepe se na dva poena.

14.42 - Norveška - Mađarska 6:7. Posle 11. minuta igre velika borba vodi se na parketu. Za sada nijedna reprezentacije nije uspela da se odlepi na više od jenog gola prednosti.

14.30 - Počeo prvi polufinalni meč Evropskog prvenstva između Norveške i Mađarske. U Kombank Areni nalazi se više od 2.000 norveških navijača, dok je mađarskih navijača deset puzta manje.

12.00 - Najbolji svetski teniser Novak Đoković podržao je srpske rukometašice u borbi za finale. "Ponosan sam što se ovako veliko takmičenje igra u Srbiji i šaljem veliku podršku našim devojkama! Voleo bih da mogu i uživo da vas bodrim u Areni, ali pošto ne mogu zbog treninga, nadam se da će mnogi drugi doći i u velikom broju vas podržati! Idemoooo", poručio je Nole.

Ako je na početku Evropskog prvenstva neko sumnjao da je ženska rukometna reprezentacija Srbije zrela za velika dela, sada više nema za šta da brine. Devojke su na Evropskom prvenstvu u Beogradu pokazale da stoje rame uz rame sa najboljim reprezentacijama na planeti.

Predvođeni sjajnom Katarinom Tomašević na golu, izabranice Saše Boškovića pokušaće da se domognu finala kontinentalnog šampionata. Na tom putu stoji im odlična reprezentacija Crne Gore, koja je ove godine već osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Iz oba tabora stižu poruke da posebnog naboja neće biti, i da je ovo meč kao i svaki drugi, jedino je ulog mnogo veći. Nadamo se da će i navijači na tribinama, čija je podrška neophodna, to prihvatiti, i da će se koncentrisati samo na bodrenje Srbije.

Teško je reći ko je favorit u ovoj utakmici. Crna Gora se već duže vreme nalazi u vrhu evropskog rukometa, a reprezentaciju čini okosnica tima Budućnosti koja je prošle godine osvojila titulu Evropskog šampiona.

Srednji bek srpske reprezentacije Kristina Lisčević smatra da će naredna utakmica biti najteža u prvenstvu.


"Crnogorke su poznate po gruboj i stabilnoj odbrani. Naša velika prednost mogla bi da bude pritisak koji će osetiti njihove igračice rođene u Srbiji. Mi smo željne i gladne pobede", rekla je Lisčevićeva.

Sanja Damjanović smatra da će meč odlučiti hladna glava.

"Meč će odlučiti hladna glava, a mi ćemo se potruditi da budemo takve. U drugom krugu  svaka reprezentacija je bila favorit protiv nas, tako je i sa Crnom Gorom", smatra Damjanovićeva.

 

Utakmica u Kombank Areni počinje u 17 časova, a prethodno od 14.30 polufinalni meč igraju reprezentacije Norveške i Mađarske.

Direktne prenose gledajte na programima Radio-televizije Srbije.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво