Читај ми!

Polufinale na vidiku

Još samo jedan bod deli reprezentaciju Srbije od polufinala Evropskog prvenstva. Srpske rukometašice savladale su Dansku sa 29:26 i tako ih izbacile iz trke za drugo mesto. Junak pobede golman reprezentacije Katarina Tomašević. U meču poslednjeg kola grupe E Srbiji protiv Francuske dovoljan i bod za polufinale.

Srpske rukometašice ostvarile su veliki trijumf i nalaze se na pragu plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. Reprezentacija Srbije je posle velike borbe savladala Dansku sa 29:26 i tako su izbacile velikog rivala iz trke za polufinale kontinentalnog šampionata.

Do izuzetnog trijumfa u Kombank areni srpske rukometašice je predvodila fenomenalna Katarina Tomašević koja je sjajno čuvala mrežu reprezentacije i imala 17 odbrana. Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Sanja Damnjanović sa osam golova. Svetlana Ognjenović postigla je šest, a Biljana Filipović pet golova. Dansku je predvodila Stine Jorgensen sa pet pogodaka.

Za razliku od prethodnih utakmica na Evropskom prvenstvu, u ovaj meč Srbija je ušla furiozno. Već je u prvih nekoliko minuta Srbija je imala prednost od tri gola, da bi, kako se meč razvijao, došle i do prednosti od šest pogodaka (14:8). U tim trenucima sjajno je funkcionisala i odbrana, sa Katarinom Obradović na golu, kao i napad, gde su Ognjenovićeva i Filipovićeva bile nemilosrdne.

Danske rukometašice se bude u finišu poluvremena, uspevaju da zaustave napade Srbije, i konačno nalaze put do gola Katarine Tomašević. Posle naleta Danske, Srbija je na poluvreme otišla sa dva gola prednosti.

Pauza je više prijala Dankinjama koje su u drugom poluvremenu za kratko vreme prvo izjednačile, a zatim i povele, prvi put na meču. Tek posle desetak minuta igre srpske rukometašice uspevaju da stabilizuju igru.

Poslednjih petnaestak minuta meča nijedna reprezentacija nije uspela da se odlepi na više od dva poena prednosti. Kako se meč bližio kraju, Srbija je imala dva sumnjiva isključenja, ali ni tada prednost Dankinja nije prešla dva gola.

Sam finiš utakmice doneo je veoma neizvesnu završnicu. Ponovo je do izražaja došla Katarina Tomašević koja je sa nekoliko veoma bitnih odbrana ulila samopouzdanje ostalim igračicama.

Srbija je i u napadu zaigrala bolje, i golovima Pop-Lazićeve i Damjanovićeve, prvo stižu do izjednačenja, a zatim i do novog vođstva. Rezultatska klackalica trajala je do pred sam kraj meča, kada je Srbija prvo dobrom odbranom, a zatim i važnim golovima prelomila meč u svoju korist.

Posle trijumfa nad Danskom Srbija se nalazi na drugom mestu sa pet bodova, pa će joj protiv Francuske biti potreban samo jedan bod za plasman u polufinale.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи