Читај ми!

Karabatić konačno Srbin?

Rukometni savez Srbije spreman je da ponudi pasoš, a zatim i poziv u nacionalni tim Nikoli Karabatiću, prenosi "Sportski žurnal". Želju Saveza potvrdili i predsednik Velimir Marjanović i selektor "orlova" Veselin Vuković. Nikola Karabatić ponovo trenira sa ekipom Monpeljea, a dobio je i poziv francuskog selektora.

Rukometni savez Srbije želi da iskoristi aferu oko nameštanja mečeva u Francuskoj i nepriliku u kojoj se našao Nikola Karabatić. Savez naše zemlje spreman je da ponudi Karabatiću pasoš, a sa njim i poziv da igra za Srbiju.

Karabatiću je sud ukinuo zabranu igranja, pa su mu zatim i čelnici Monpeljea dozvolili da trenira sa ekipom. Nedugo zatim selektor Francuske Klod Onesta pozvao je jednog od najboljih svetskih rukometaša.

Selektor Srbije Veselin Vuković potvrdio je tu inicijativu Saveza.

"Očigledno je da je i dalje u nemilosti Saveza Francuske zbog afere koja je nedavno izbila. Dozvoljeno mu je da trenira i igra za Monpelje, ali do juče niko nije spominjao njegov status u reprezentaciji Francuske. On je rođen u Nišu, pa sam zato poručio Savezu da ga što pre kontaktira i ponudi mu pasoš kako bi mogao da zaigra za Srbiju", rekao je Vuković.

Vuković je još istakao da veruje da je Karabatić spreman da obuče dres „orlova".

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović najavio je da će Karabatiću uskoro stići i zvanični poziv.

"Nikola bi mogao da zaigra za Srbiju već u drugoj polovini 2014. godine, što i nije toliko daleko, a značilo bi nam više nego što može da se zamisli. Kod nas je dobrodošao uvek. Pozvaćemo ga u ime našeg Saveza i Partizana da, ukoliko ne bude u ekipi Monpeljea za utakmicu sa našim prvakom, ipak dođe u Srbiju i u svoj rodni grad i bude naš gost", istakao je Marjanović.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво