Читај ми!

Slaviće se tri titule

Momir Ilić izrazio nadu da će se u nedelju slaviti tri titule - Novakova i zlata rukometaša i vaterpolista. Jednom smo uspeli da ih zaustavimo, zašto ne bismo uspeli to da ponovimo u Areni, smatra Čutura. Eto, na Svetog Savu doživimo toliki uspeh srpskih sportista, nije to slučajno, rekao je Stanić.

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izrazio je danas nadu da će Srbija u nedelju slaviti tri titule - Đokovićevu u Melburnu i pobede rukometaša i vaterpolista u finalima šampionata Evrope.

"Čudan je osećaj, napravili smo puno toga, a još ne možemo da se radujemo, jer nas očekuje finale. Prvi put u karijeri igramo utakmicu za zlato, očekivanja su velika, ovo je naša životna šansa. Moramo da ostanemo hladne glave, mada je to jako teško posle ovolikih emocija posle pobede protiv Hrvatske", rekao je Ilić.

Levi bek Srbije i nemačkog Kila ocenio je da je naš nacionalni tim dosta nervozno ušao u meč sa Hrvatskom, ali da su stvari u nastavku došle na svoje.

"Bili smo nervozni i pod pritiskom da već na početku rešimo utakmicu u svoju korist, što je nemoguće. Oni su odlična reprezentacija, iskusna, igrali su veliki broj važnih utakmica i to je uticalo na nas. Ušli smo dosta smirenije u drugo poluvreme i zasluženo pobedili", zaključio je Ilić.

Dalibor Čutura smatra da Danci treba da se prilagode igri našeg tima u finalu šampionata Evrope, a ne obrnuto.

"Glavno oružje Danaca je kontra i polukontra. Ako smo jednom uspeli da ih zaustavimo u Pioniru, zašto ne bismo uspeli to da ponovimo u Areni", rekao je Čutura. On je podsetio da će naša odbrana pokušati da nađe rešenje i za jake danske šutere.

"Najvažnije je da budemo smireni, odigramo čvrstu odbranu i uz pomoć publike možemo do zlata", rekao je Čutura. Prema njegovim rečima ključ pobede nad Hrvatskom u polufinalu bila "veća želja za finalom". "Bili smo motivisani za to finale i ta želja je presudila", rekao je Čutura.

Jedan od junaka dosadašnjeg dela prvenstva Evrope Darko Stanić izjavio je da nije slučajno što su srpski sportisti na Svetog Savu izborili tri finala. Pored rukometaša, plasman u finale Australijan opena obezbedio je prvi reket sveta Novak Đoković, a za zlatnu medalju na šampionatu Evrope boriće se i vaterpolisti.

"Bićemo svesni uspeha kad sve bude prošlo. Presrećni smo, vidimo reakciju čitave države i regiona. Ja sam iz Crne Gore, zovu me i kažu da je tamo veliko slavlje. Eto, desilo se da na Svetog Savu doživimo toliki uspeh srpskih sportista, nije to slučajno", rekao je Stanić.

Stanić je u prvom poluvremenu polufinalnog meča sa Hrvatskom odbranio samo jedan šut, ali je u nastavku je "zaključao" gol, nanizao 11 odbrana i bio najzaslužniji za istorijsku pobedu Srbije.

"Znao sam da neće moći da izdrže takav pritisak i da ćemo se vratiti. U poluvremenu smo se malo sabrali, popričali, jer izgledalo je kao da nismo u utakmici i da prolazi pored nas. Pomislili smo - toliko željeno finale i naš san nam izmiče. Dogovorilio smo se da pružimo i više od maksimuma, ispalo je da je to bilo dovoljno i stvari su u nastavku počele da idu u pravom toku", rekao je srpski golman.

Stanić smatra da je Danska ospasna ekipa i da neće biti lako pobediti je dva puta u kratkom periodu, ali da pred fanatastičnom publikom u Areni ništa nije nemoguće.

"Želeo sam da prođu u finale, jer ih bolje poznajemo, pobedili smo ih u grupi u Pioniru i sa većim samopuzdanjem ulazimo u utakmicu. Špance ne poznajemo tako dobro, učinilo mi se da su najkvalitetnija ekipa na šampionatu, ali pokazalo se da su i oni izgubili snagu u završnici", zaključio je Stanić.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво