Читај ми!

"Kauboji" stigli, navijači ne dolaze

Hrvatski rukometaši stigli su u Beograd i nalaze se u hoteli "IN" pod jakim policijskim obezbeđenjem. Za razliku od njih hrvatski navijači najverovatnije neće doći organizovano u Beograd na polufinalni meč sa Srbijom. Hrvatski Savez preporučio navijačima da ne idu u Srbiju, a da nema ni karata.

Rukometaši Hrvatske preselili su se oko 80 kilometara južnije iz Novog Sada i sada se nalaze u srpskoj prestonici gde se spremaju za polufinalni duel sa Srbijom.

Ivano Balić i drugovi su u Beograd stigli pod pratnjom policije, a portparol ekipe Zlatko Škrinjar je naveo da u toku puta nije bilo neprijatnosti kao i da se svi osećaju dobro i sigurno.

Hrvatska reprezentacija smeštena je u hotelu IN na Novom Beogradu, koji čuvaju jake policijske snage.

Za razliku od rukometaša, hrvatski navijači najverovatnije neće doći u Beograd u većem broju. Hrvatski savez preporučio navijačima da ne idu u Srbiju, i rekao da najverovatnije nema ni karata.

"Pokušavamo da uradimo sve što je do nas, ali u ovakvim situacijama organizator je bespomoćan. Trebalo bi da dovede 50.000 policajaca da bi sve prošlo kako treba. Moramo da se prilagodimo teškoj situaciji. Jedino što mi možemo da preporučimo navijačima da uopšte ne dolaze u Srbiju, jer mislimo da je to najpametnije", rekao je potpredsednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac.

Hrvatska državna televizija navela je i da su pojedine turističke agencije otkazale aranžmane za dolazak u Beograd, što je potvrdio i predsednik tamošnjeg Saveza Sandi Šola.

Grupa huligana u utorak uveče napala je u Novom Sadu i u Rumi kolone vozila sa hrvatskim navijačima, koji su se vraćali sa utakmice protiv Francuske.

Srpska policija nakon toga privela je 12 osoba koji su osumnjičeni za organizaciju napada.

Hrvatski navijači u Novom Sadu su, prema tvrdnjama očevidaca, tokom utakmica i posle njih više puta skandirali: "Vukovar, Vukovar" i "Ko ne skače, pravoslavac je". "To je potpuno neprihvatljivo. Ako smo mi osigurali navijačima Hrvatske da bez problema bodre svoj tim, očekujemo da navijanje bude maksimalno korektno. Poštovanje mora da bude uzajamno", rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović.

Marjanović je rekao i da će se organizatori izdići iznad ovih incidenata i pokušati da budu što bolji domaćini.

Utakmica polufinala rukometnog EP Srbija - Hrvatska igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj Areni.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво