Došlo vreme srpskih rukometaša

Rukometaši još jednom sjajnom partijom obradovali navijače. Stanić: Konačno je došlo vreme srpskih rukometaša. Vuković: Momci su dali sve od sebe.

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je večeras posle pobede nad Danskom i još jednom sjajnom partijom da je konačno došlo vreme srpskih rukometaša.

"Ova generacija je prošla veliki put, poslednje četiri godine otkako sam u reprezentaciji mnogo toga se izdešavalao. Imali smo dosta ružnih stvari, slabih igara i plasmana na šampionatima. Sada, kada su svi digli ruke od nas, mi se trudimo da pokažemo šta znamo, rekao je Stanić. On je dodao da pobeda protiv Danaca (24:22) puno znači za plasman u polufinale, jer će reprezentacija preneti četiri boda u drugu rundu takmičenja.

"Nije mi prijatno da me izdvajaju od grupe i proglašavaju za najboljeg igrača. Mi smo kolektiv, ginemo na terenu. Videli ste i sami, ko zna čega sve tu ima, slomljenih rebara, kostiju, rekao je uvek emotivni Stanić.

Pivot Alem Toskić je naglasio da je Srbija na pošten način i bez pomoći sudija pobedila Dansku.

"Ušli smo haotično u utakmicu, ali smo uprkos tome držali stvari pod kontrolom. Igramo za dva dana protiv Slovačke i želimo da i tu utakmicu dobijemo i nagradimo beogradsku publiku, poručio je Toskić.

Selektor Srbije Veselin Vuković rekao je da su njegovi igrači dali sve od sebe u pobedi protiv Danske na Evropskom prvenstvu.

"Momci su dali sve od sebe, dobro se spremili. Publika ih je nosila i nadam se da možemo izdržati u ovom ritmu. Potrošili smo se puno danas, pa ćemo utakmicu sa Slovačkom iskoristiti da damo šansu nekim drugim igračima", kazao je Vuković posle meča. Vuković je rekao da su povrede moguće jer je turnirski ritam žestok.

"Guramo što je moguće dalje, ritam je žestok, ali sa ovom količinom adrenalina uvek se može odraditi 40 minuta. Momci su pokazali da imaju snage da se dignu", zaključio je Vuković.

Selektor je kazao da je Srbija "vrlo verovatno" ostala bez Nenada Vučkovića do kraja prvenstva. Igrač se povredio u današnjem meču posle nezgodnog pada.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи