Читај ми!

Velika pobeda "orlova"

Reprezentacija Srbije zabeležila fenomenalnu pobedu protiv Danske u drugom kolu Evropskog prvenstva. Odlična odbrana Srbije i fantastični Darko Stanić zadržali Dansku na samo 22 postignuta gola. Srbija polako postaje jedan od kandidata za medalju.

Fenomenalna borba viđena je u Pioniru meču između Srbije i Danske. Danci su bili veliki favoriti, ali su, nošeni podrškom publike, naši momci odigrali najbolje kada je bilo najvažnije i zabeležili sjajnu pobedu.

Srbija je ponovo odigrala odlično u odbrani, a Darko Stanić je još jednom branio na vrhunskom nivou. Osim kapitena Momira Ilića, koji je bio pokretač svih napada „orlova", sjajnu ulogu u finišu meča odigrali su Marko Vujin i Dalibor Čutura, pa je Srbija zabeležila i drugu pobedu na kontinentalnom šampionatu.

U prvom poluvremenu Danci su bili bolji rival, ali naši nisu dozvolili protivniku da se odlepi na više od tri gola razlike. Prvi deo završen je rezultatom 12:10, koji je nagoveštavao uzbudljiv nastavak meča. Tako je i bilo.

Sa nekoliko dobrih odbrana, Stanić je pokrenuo naše momke, koji su, osim dobre odbrane, počeli da pogađaju i u napadu. Raznovrsnost naše igre, kao i nekoliko lucidnih kombinacija doveli su našu ekipu do prednosti.

Ipak, Danci se nisu predavali. U poslednjih pet minuta meča ulazi se sa nerešenim rezultatom, ali su onda naši momci pojačali odbranu i potpuno neutralisali sjajne kontre i polukontre Danaca.

Srbija vrlo brzo stiže do dva gola prednosti, dva minuta pre kraja meča, ali ovoga puta, izabranici Veselina Vukovića nisu dozvolili protivniku da se vrati u život, pa fantastičnom odbranom „orlovi" stižu do pobede od dva gola razlike.

Na kraju, Darku Stanić proglašen je za najboljeg pojedinca susreta, potpuno zasluženo, jer je zabeležio fantastičnih 17 odbrana. Najbolji strelac na meču bio je Momir Ilić sa osam golova.

Srbiji je ovo druga pobeda na kontinentalnom šampionatu, dok su Danci zabeležili prvi poraz. U četvrtak, Srbija igra protiv Slovačke, dok će Danska protiv Poljske tražiti drugo mesto u grupi.

Број коментара 95

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво