Читај ми!

"Petlovi" u španskom loncu

Prvo iznenađenje na Evropskom prvenstvu. Španija u Novom Sadu iznenadila vladajuće olimpijske i svetske šampione pobedivši sa 29:26. Norveška na startu bolja od Slovenije.

Rukometaši Španije pobedili su u Novom Sadu Francusku sa 29:26 i tako već u prvom meču Grupe C iznenadili vladajuće olimpijske i svetske šampione.

Posle početnih odmeravanja snaga i rezultata 3:3, Španci su prešli u vođstvo koje su uspeli da sačuvaju do kraja meča i pored neizvesne završnice. Španci su najveću prednost imali u 38. minutu, kada su serijom od 4:0 došli do pet pogodaka razlike.

Ipak, Francuzi su uspeli da smanje prednost na dva gola deset minuta pre kraja, ali su Španci sa igračem nanje postigli dva vezana gola i ponove stekli značajnu prednost.

U finišu utakmice igralo se gol za gol, a Francuska se opet serijom od tri gola primakla na gol razlike nešto više od minut do kraja meča. Onda su Španci posle jednog dugačkog napada uspeli da iznenade Francusku odbranu, pa je Kristijan Ugalde ostao sam i lako pogodio mrežu. Do kraja, Francuzi su preuranjeno šutirali, da bi Španija iz kontre postavila konačan rezultat.

Španija je igrala raznovrsno u napadu, a čak 12 rukometaša "crvene furije" upisalo se u listu strelaca. Najefikasniji su bili Alberto Entrerios i Hoan Kaneljas sa po četiri gola. Kod Francuza najbolji je bio Žerom Fernandez sa sedam golova, dok je Lik Abalo postigao šest.

Norvežani su savladali u Vršcu Sloveniju sa 28:27 i tako pobedom počeli nastup u Grupi G Evropskog prvenstva koja se igra u hali Milenijum.

Norvežani su do pobede stigli posle velike borbe, a prvi deo meča završen je nerešeno sa 14:14. U nastavku Slovenci su odličnom serijom poveli sa 18:14, da bi imali i pet golova prednosti u 39. minutu. Tada je počela serija Norvežana pa je samo šest minuta kasnije na semaforu stajalo 21:21.

Sama završnica pripala je Skandinavcima, koji su bili precizniji i do kraja održali minimalnu prednost.

Najbolji u redovima Norveške bili su Bjarte Mirol, Erland Memelund i Kristofer Rambo sa po šest pogodaka. Kod Slovenaca istakli su se Uroš Zurman i Dragan Gajić sa po pet golova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се