Читај ми!

Apel za pomoć pred EP

Još pet dana do starta Evropskog prvenstva u rukometu. Reprezentativci Srbije su spremni da konačno zablistaju i potvrde kvalite. Ipak, kako ističe selektor Vuković, neophodna im je podrška javnosti. Molba da se kritike ostave za posle šampionata.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković zatražio je danas podršku javnosti na predstojećem Evropskom prvenstvu, navodeći da ima vremena za kritike.

"Tražim podršku javnosti sada, pošto ima vremena za kritike posle šampionata. Sada je bitno da nam javnost pruži podršku", rekao je Vuković novinarima u Kovilovu.

Evropsko prvenstvo održava se u Srbiji od 15. do 29. januara. "Orlovi" će igrati u Beogradu u Grupi A, sa Poljskom, Danskom i Slovačkom.

"Ovo takmičenje se mnogo razlikuje od prethodnih velikih na kojima smo učestvovali. Svi igrači su ga ozbiljno shvatili, radili su na sebi i pre dolaska u reprezentaciju i vide se rezultati tog rada", rekao je Vuković.

Selektor je objasnio da je sada poboljšan napad, koji se ubrzao, ali i da ekipa ima problema sa povredama. On je kazao i da ekipa još nije dostigla maksimalni nivo igre.

"Igramo samo 65-70 odsto svojih mogućnosti. Znamo šta treba popraviti u odbrani i u napadu...Nisam u situaciji da se na početku takmičenja 'šlepamo', moramo da dobijemo makar jednu od prve dve utakmice jer je to presudno za nastavak takmičenja, a moramo da pobedimo i Slovačku", rekao je Vuković.

Reprezentaciju je u Kovilovu posetio i nekadašnji selektor Zoran Živković. "Njegova zapažanja su interesantna. Pomoglo nam je mnogo što je takav trenerski vuk sa nama, a njegovo mišljenje je bitno i može da nam ukaže na probleme koje možemo imati tokom takmičenja", rekao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Dalibor Čutura rekao je da mu nije bilo teško da se uigra sa saigračima, iako je debitant.

"Sa dobrim igračima lako se uklopiti, reč je o nijansama koje se rešavaju na treninzima i kroz priču. Dosta se dobro razumemo, a to je utakmica protiv Makedonaca i pokazala", rekao je Čutura.

On je priznao da oseća pritisak pred početak EP, jer prvi put igramo pred domacom publikom, tako veliko takmičenje.

"Svi u zemlji se spremaju za nešto veliko, pa i mi. Atmosfera je fenomenalna. Svi smo skocentrisani i mislim da će trema i taj pritisak nestati 15. januara, kada budemo istrčali pred pun "Pionir" poručio je Čutura.

Poslednju proveru uoči EP Srbija će imati u sredu od 18 časova protiv Češke.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи