Читај ми!

Bartola najbrži na Savi

Argentinski plivač Đulermo Bertola pobedio je na Međunarodnom plivačkom maratonu Jarak – Šabac koji se održava u sklopu Svetskog kupa FINA. Drugi je bio Saleh iz Sirije, a treći Ivan Afanevič iz Rusije.

Bertola je stazu dugu 19 kilometara na reci Savi, od sremačkog sela Jarak do plaže Stari grad u Šapcu, preplivao za 2 časa, 43 minuta i 59 sekundi.  Drugi je kroz cilj prošao Muhamed Saleh iz Sirije, sa vremenom 2:44:17, a sekundu kasnije doplivao je i Ivan Afanevič iz Rusije.

Prema rečima pobednika, trka je u proj polovini staze bila spora zbog temperature vode i niskog vodostaja. "Iskoristio sam šansu nakon jednog časa plivanja i napravio prednost, pa sam dugo plivao sam. Teperatura vode mi nije odgovarala jer sam u trenažnom procesu za Olimpijske igre, gde će se plivati u hladnoj vodi", rekao je novinarima Bertola.

Taktika pobednika zbunila je zvanične komentatore trke kao i sudije koji su primetili da je on vodeći na stazi kada je već napravio prednost od 150 metara koristeći sporu priobalnu vodu.

U ženskoj konkurenciji pobedila je hrvatska takmičarka Karla Šitić sa vremenom 2 časa, 55 minuta i 52 sekunde. Iza nje su doplivale ruskinja Ana Guseva, sa vremenom 2:56:37 i Alesandra Romiti iz Italije sa vremenom 3:05:25.

Karla Šitić je i vodeća na rang listi svetskih maratonki, a danas je pobedla treću i drugu sa rang liste.

U sklopu manifestacje održana su i takmičenja u plivanju na 1.200, 500 i 50 metara u kojima je učestvovalo oko 60 dečaka i devojčica.

Najviše medalja uzeli su plivači iz Kenije, od njih osam pet je dobilo medalju a jedan učesnik i pehar. Kenijsku ekipu dovela je na šabački maraton trener plivnja u toj zemlji kikinđanka Slavica Latinović.

Trke je pratilo oko 3.000 gledalaca .

Nagradni fond maraona je 12.000 dolara, a taj iznos deli po osam prvoplasiranih u obe konkurencije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво