Ski-skokovi

Mališ se oprostio

Najbolji ski skakač Poljske svih vremena Adam Mališ oprostio se danas u Zakopanima od svojih navijača na svečanosti koja zbog obilnih snežnih padavina nije mogla da bude završena takmičenjem u skokovima.

Oproštaju 33. godišnjeg Mališa prisustvovali su i predsednik Poljske Bronislav Komorovski sa suprugom Anom Komorovski, a više od 60.000 navijača je ovacijama pozdravilo svog slavnog zemljaka.

U Zakopane su došli i svi najbolji svetski skakači - Finac Mati Hautameki, Austrijanci Gregor Šlirenzauer, Martin Koh i Tomas Morgenštern, Nemci Martin Šmit i Mihael Urman i Čeh Jakub Janda.

Bilo je predviđeno da se Mališ i ostali takmičari nadmeću u preciznom skakanju, a dužine skokova u rasponu od 120 do 134 metra, trebalo je da odreduje "točak sreće".

"Ovo je svakako veliki dan za Poljsku i Adama Mlališa", rekao je Morgenštern.

Mališ, koji se smatra jednim od najvećih skakača današnjice, 92 puta se penjao na podijum, od čega je 39 puta pobeđivao. Poljski skakač je u karijeri osvojio četiti titule svetskog prvaka, kao i četiri trofeja pobednika Svetskog kupa, od kojih tri uzastopna - 2001, 2002, i 2003. godine. Mališ je osvajač srebrne i bronzane medlaje na Zimskim olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju 2002, a u Vankuveru 2010. osvojio je dva srebra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво