Posebne škole za devojke koje će uručivati medalje

Organizatori Olimpijskih igara u Pekingu ništa nisu prepustili slučaju, pa tako i devojke koje će uručivati medalje moraju da pohađaju kurs u Pekinškoj školi za inostrane poslove.

Devojke na ovom kursu, pored ostalog, moraju da nauče kako da se ponašaju pred kamerama i kako da hodaju na visokim štiklama. Učenje engleskog je obavezno, kao i kursevi iz kineske istorije.

"Kod kuće pred ogledalom vežbam osmeh i tako po ceo dan. Želim svoj osmeh da predstavim celom svetu i da pokažem da su Kinezi topao narod", kazala je 16-godišnja Li Mjaomjao.

Organizatori Olimpijskih igara potrošili su skoro 40 milijardi dolara kako bi Peking dobio novo "lice", a od te sume najmanje je potrošeno na izgradnju borilišta.

Direktorka Pekinške škole za inostrane poslove Li Čići kaže da su Olimpijske igre velika prilika za mlade ljude da se pred brojnim gostima iz inostranstva predstave u najboljem izdanju.

"Maniri ljudi u svakoj zemlji su nešto što je navika. To je veoma teško promeniti. Olimpijske igre su prilika za sve mlade Kineze da se pred celim svetom pokažu u najboljem svetlu", rekla je Čići.

Za upis u njenu školu postoje i kriterijumi o fizičkom izgledu koje mora da ispunjava svaka devojka.

"Devojke moraju da budu visoke najmanje 163 centimetra i ne bi trebalo da imaju preveliku kilažu", navela je Čići.

Među savetima koje devojke dobijaju u ovoj školi jesu i oni o pravilnom osmehu, kod kojeg "sme da se vidi samo osam zuba iz gornjeg dela vilice", kao i da "ljude treba gledati pravo u oči" tokom razgovora.

Ove devojke biće samo deo ogromne organizacije u kojoj će učestvovati čak 100.000 volontera, po čemu bi Igre u Pekingu trebalo da bude najbolje u dosadašnjoj istoriji.

Olimpijske igre u Pekingu održaće se od 8. do 24. avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи