Kinezi najbrojniji na OI

Kina je predstavila olimpijski tim od 639 sportista, što je ekipa za koju mnogi procenjuju da će zauzeti prvo mesto na listi po broju osvojenih zlatnih medalja.

Kina će najverovatnije imati najbrojniji tim na Olimpijskim igrama, koje počinju za dve nedelje. Ova zemlja je na igrama u Atini pre četiri godine izvela tim od 407 sportista, a u Sidneju pre osam godina 311.

Velike zvezde, kao što su NBA košarkaš Jao Ming i atletičar Liju Sijang, biće pod velikim pritiskom da na domaćem terenu ostvare dobre rezultate. Vlada Kine nada se da će iskoristiti Olimpijske igre da prikaže zemlju kao nadolazeću političku i ekonomsku silu.

Kina je u Atini 2004. godine osvojila 32 zlatne medalje, četiri manje nego SAD, koje su u ukupnom zbiru svih odličja osvojile 39 medalja više. Rusija je tada osvojila 10 medalja više od Kine, ali samo 27 zlatnih.

SAD su ove nedelje objavile da će poslati 596 takmičara u Peking, iako spisak može da se promeni zbog nepredviđenih okolnosti, kao što su povreda ili bolest.

U želji da osvoje što više medalja, kineske državne sportske škole naciljale su relativno nepopularne sportove kao što su streljaštvo, žensko dizanje tegova, veslanje, boks i biciklizam. Očekuje se da će Kinezi pobediti i u sportovima u kojima tradicionalno dominiraju- skokovima u vodu, badmintonu i stonom tenisu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи