Felps opet brži, novi svetski rekord

Amerikanac Majkl Felps senzacionalnom pobedom u finalu Svetskog prvenstva u Rimu postao je prvi čovek koji je isplivao tu deonicu za manje od 50 sekundi. Čavić vodio do samog finiša, ali je stigao drugi evropskim rekordom 49,95 sekundi.

Majkl Felps i Milorad Čavić otplivali su još jednu senzacionalnu trku, ovog puta u finalu Svetskog prvenstva u Rimu, pošto su obojica deonicu na 100 metara delfin islivali za manje od "čarobnih" 50 sekundi, ali je veliki Alerikanac i ovaj put bio za dlaku brži.

 

Pobedom u Rimu, Felps je "vratio" svetski rekord isplivavši deonicu za 49,82 sekunde.

Treće mesto zauzeo je Španac Rafael Munjoz sa rezultatom 50,41 sekundi. 

Trka je počela prema očekivanjima, Čavić je krenuo silovito i stekao ozbiljnu prednost u prvih 50 metara, da bi ga Amerikanac stigao u samoj završnici i pretekao u poslednjim metrima pred cilj.

Čavić: Felps je veliki plivač

"Bio sam pod velikim pritiskom. Čak sam i tokom trke otežano disao", izjavio je Čavić posle trke, nazvavši glavnog rivala "velikim plivačem".

"Bio je mnogo brz. U drugom delu trke Felps je naglo pojačao tempo, a ja nisam uspeo da odgovorim na pravi način.. Rekao sam mu posle trke da ga smatram najvećim plivačem današnjice", rekao je Čavić.

"Pritisak uoči trke je bio toliko veliki, da sada osećam pravo olakšanje", rekao je Čavić.

Finalna trka održana je svega 24 časa pošto je srpski plivač vremenom 50,01 sekundi isplivao novi svetski rekord u disciplini u kojoj je, prethodno, najbrži bio upravo njegov glavni rival, veliki Majkl Felps.

Čije je odelo bolje

Neočekivano, dan pre velikog finala, Čavić i Felps su neočekivano puno vremena proveli raspravljajući o plivačkim odelima, jer se Amerikanac žalio da je njegovo sporije od onog koje nosi Čavić.

Čavić, koji pliva u odelu "Arena Iks glajd" kazao je da nije tačno da Felps mora da pliva u "Spido LZR rejseru" i da on za sat vremena može da mu donese ili kupi novu opremu.

"Znam da Felps zarađuje mnogo novca od kompanije Spido. To je lojalnost... Ipak, iz mojih ranijih iskustava sam naučio, sloboda izbora sa sobom nosi i određenu cenu. Šta god da izaberete, moraćete nešto da žrtvujete", kazao je Čavić.

"Ako Majk želi odelo marke Arena, potrebno je samo da kaže. Ako ne žele da mu ga daju, ja ću mu kupiti. On ima različite opcije. Mediji su stvorili sliku kao da Felps ne može ništa drugo nego da pliva u Spido odelu. To je laž", poručio je srpski plivač.

Na Felpsovo insistiranje, poošto je američki plivač zapreti da će se povući iz ovog sporta, FINA će uskoro obznaniti odluku da će poliuretanska odela biti zabranjena od 1. januara.

Број коментара 211

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво