Veslači bez medalja na SP

Srpski veslači prekinuli su dugogodišnju tradiciju osvajanja medalja na svetskim prvenstvima i sa šampionata koji je održan u Brandenburgu u Nemačkoj vraćaju se bez ijednog odličja.

Najviše se očekivalo od našeg dvojca, ali su Ivan Ostojić i Aleksandar Radović osvojili peto mesto. Oni su sjajno startovali i posle 300 metara delili su prvo mesto sa Argentincima, ali su već od polovine staze počeli da zaostaju i na kraju su bili daleko od medalje.

Bez medalje je ostao i naš četverac sa kormilarom, koji je u finalu zauzeo poslednje šesto mesto. Nenad Buličić, Nenad Ninković, Jovan Popović, Goran Todorović i kormilar Andrija Šljukić u prvih 1.000 metara bili su dosta sigurni i činilo se da im neće izmaći bar bronzana medalja, ali su u finišu ostali  bez snage i  za pobednicima su zaostali 20 sekundi.

Od naših veslača se mnogo očekivalo na ovom šampionatu. Izostanak selektora Nebojše Ilića, koji se nalazi u Sloveniji, na pripremama sa olimpijcima Nikolom Stojićem, Goranom Jagarom i Ivom Obradović, svakako je uticao na nešto slabije plasmane naših reprezentativaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи