Tomićević postao šampion Evrope, Antoniji Nađ srebro

Kajakaš Marko Tomićević osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore u Mađarskoj. Antonija Nađ zauzela drugo mesto u finalnoj trci na 1000 metara.

Marko Tomićević je pobedio u kajaku jednosedu na 1000 metara u vremenu 3:35,018. Iza njega plasirali su se Bugarin Miroslav Kirčev (+01,392 zaostatka) i Mađar Ištvan Slešak (+01,698).

"Presrećan sam zbog ovog uspeha, jer sam u finalu zaista dao maksimum. Jako sam želeo da osvojim evropsko zlatno odličje i uspeo u tome. Ovo će biti veliko iskustvo i podsticaj u nastavku moje karijere", poručio je Tomićević.

Antonija Nađ osvojila je srebrnu medalju u finalu trke na 1000 metara. Stazu je prešla za 4:00,127. Pobedila je Mađarica Tamara Čipeš (3:56,791), dok je bronza pripala Ani Adamovoj iz Češke (4:02,515).

Talentovana kajakašica iz Srbije tako je nastavila seriju uspeha na najvažnijim međunarodnim takmičenjima. Antonija Nađ će i u nedelju imati priliku da se bori za još jedno odličje u finalu trke na 500 metara.

U "B" finalu na 1000 metara srpski kajak četvorosed u sastavu Boris Tomka, Dejan Pajić, Marko Knežević, Milenko Zorić bio je šesti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи