Kineske vlasti izdale antiteroristički priručnik

Pekinške vlasti izdale su priručnik koji bi trebalo da u borbu protiv terorizma, pored raketa vazduh-zemlja i naoružanih jedinica od 100.000 ljudi, uključi i građane domaćina ovogodišnjih Olimpijskih igara.

Zvaničnici su objavili "antiteroristički priručnik", koji civile treba da upozna o mogućim pretnjama i objasni im kako da reaguju u slučaju da se nađu u opasnoj situaciji, izvestila je  agencija Sinhua.

"Kada primetite nešto sumnjivo, treba prvo to da proverite, onda da oslušnete, pa pomirišete, ali izbegavajte da dodirnete sumnjivi predmet", navodi se u priručniku.

Sinhua je navela da se u priručniku opisuje 39 situacija, uključujući i eksplozije, požare, pucnjave, otmice, pa čak i hemijske, biološke i nuklearne napade.

"Ako vas kidnapuju teroristi morate da sakrijete svoje mobilne telefone", prenela je Sinhua deo priručnika.

Nije još poznato u koliko će se primeraka i kada priručnik štampati.

Kineske vlasti, inače, terorizam smatraju najvećom pretnjom za održavanje Olimpijskih igrara, koje treba da tu azijsku zemlju prikažu kao modernu, ekonomsku velesilu.

Zvaničnici su saopštili da je do sada raskrinkano pet "terorističkih grupa", koje su planirale da napadnu Olimpijske igre.

Kritičari kineske politike, međutim, tvrde da Kina Olimpijske igre koristi kako bi se obračunala sa neposlušnima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи