Zabranjene tibetanske zastave na takmičenjima na OI

Nošenje tibetanskih zastava biće zabranjeno na takmičenjima konjičkih sportova, kako bi se sprečili politički protesti na sportskim borilištima, saopštili su organizatori Olimpijskih igara u Pekingu.

Zabrana obuhvata nošenje i prikazivanje svih zastava zemalja i regiona koje ne učestvuju na Olimpijskim igrama. Protestne poruke i bilo kakva vrsta propagande na zastavama i odeći nisu dozvoljene, navodi se u saopštenju.

Organizatori će, takođe, oduzeti zastave i rekvizite koji predstavljaju uvrede za pojedinca ili ekipu, a izazivači nereda će biti izbačeni sa takmičenja.

"Ljudi koji dolaze da gledaju takmičenja nadaju se da im niko neće pokvariti zabavu, ali ni svrhu Olimpijskih igara", rekao je novinarima koordinator organizacije konjičkih sportova Džon Brin.

Organizatori Igara su pomerili održavanje takmičenja u konjičkim sportovima iz Pekinga u Hongkong zbog procedure oko karantina.

Vlasti u Kini su pooštrile zahteve za dobijanje viza, kako bi se sprečio dolazak demonstranata na Igre, ali su aktivisti najavili proteste u Hongkongu, čije vlasti su građanima iz zapadnih zemalja obećale ulazak bez viza.

Organizatori takmičenja u konjičkim sportovima saopštili su da će unajmiti 300 pripadnika svog obezbeđenja, kao pomoć za 4.000 policajaca koje policija planira da angažuje.

Protesti protiv kineske politike na Tibetu zahvatili su nekoliko zemlja na internacionalnom putu olimpijske baklje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво