Nemačka u Pekingu sa 435 sportista

Na predstojećim Olimpijskim igrama Nemačku će predstavljati 435 sportista,što znači sedamnaestoro manje nego u Atini 2004-te.

Nemački sportisti će se takmičiti u 26 od 28 disciplina, odnosno neće učestvovati samo u softbolu i bejzbolu. Među njima će biti i Franka Dič, svetska prvakinja u bacanju diska. Zbog teže povrede leve noge atletičarka je ove godine učestvovala samo na jednom takmičenju. Nemačka je u Atini 2004. osvojila 49 medalja,od kojih su trinaest bile zlatne.

Jednu od najbrojnijih atletskih reprezentacija (126) imaće Sjedinjene Američke Države. Među njima su sprinteri Tajson Gej, Alison Feliks i Valter Diks i specijalisti za trku na četiri stotina metara Džeremi Voriner i Sanja Ričards.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво