Naša atletika ima budućnost

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković primila je u Palati federacije atletičarke Ivanu Španović i Tatjanu Jelaču, koje su osvojile medalje na juniorskom Prvenstvu sveta.

Mihail Dudaš, koji je takođe osvojio odličje u Poljskoj, zbog opravdanih razloga nije prisustvovao prijemu.

"Mislim da smo ovim uspehom našoj zemlji i celom svetu pokazali da naša atletika ima budućnost. Ponosna sam na naše mlade atletičare, ne smo zbog njihovih vrhunskih ostvarenja, već i zbog ponašanja na terenu, njihove borbenosti, želje za trijumfom i poštovanja protivnika" - istakla je Snežana Samardžić-Marković.

Prijemu u Beogradu prisustvovali su treneri i savezni selektor naših atletičara, kao i generalni sekretar ASS Slobodan Branković. 

"U ime Dudaša, Jelače i mene, želim da se svima zahvalim na podršci i nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da se ponovo radujemo. Podrška koju dobijamo od cele nacije biće nam veliki motiv za dalja takmičenja na kojima planiramo da ostvarimo još bolje rezultate", poručila je Ivana Španović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković zahvalio je na prijemu i na "velikoj podršci Ministarstva sporta".

"Ministarstvo je izuzetno doprinelo poboljšanju uslova za razvoj atletike kod nas. Rezultati te podrške već su vidljivi. Prethodno su atletičari i atletičarke Srbije na Kupu Evrope u Turskoj i Slovačkoj obezbedili plasman u Prvu ligu, a sada je na juniorskom šampionatu sveta u konkurenciji 186 zemalja Srbija zauzela 14. mesto" - podsetio je Branković.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се