Rusima 100.000 evra za zlato u Pekingu

Ruski olimpijski komitet povisio je nagrade za osvajače olimpijskih medalja za više od tri puta. Zlato u Pekingu vredi 100.000 evra.

Od Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine, Ruski olimpijski komitett (ROK) dodeljivao je 50.000 dolara za svaku zlatnu medalju, ali će za najbolja odličja na Igrama u Pekingu nagrađivati sa 100.000 evra.

Povisiće se i bonusi za druge medalje. Umesto 20.000 dolara za srebro, sada će se deliti 60.000 evra, dok će se bronza nagrađivati sa 40.000 evra, umesto dosadašnjih 10.000 dolara.

"Ruska vlada mora da odobri predlog, ali sve bi trebalo da bude gotovo u narednih par dana, pošto smo se već dogovorili", rekao je portparol ROK-a Genadij Ševc.

On je objasnio da je povećanje nagrada u skladu sa povišenim troškovima života.

"Mislim da je ovo pravedan odraz više cene života sada u poređenju sa onom od pre decenije. Na primer, 1996. mogli ste da kupite stan u Moskvi za 50.000 dolara. Sada bi to bilo dovoljno za dobar automobili, tako da smo morali da prilagodimo nagrade", rekao je Ševc.

Osim zvaničnih nagrada, ruski osvajači medalja dobiće velike novčane bonuse od raznih sportskih fondova i sponzora, kao što je energetski gigant "Gasprom".

Lokalne vlasti nagradiće osvajače medalja iz svojih oblasti, tako što će im besplatno dati stanove, automobile i novac.

Ukupna suma mogla bi lako da dostigne 500.000 dolara za svaku zlatnu medalju u Pekingu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара