Tim Laosa u Pekingu ima četiri člana

Laos će na Olimpijske igre u Pekingu sledećeg meseca poslati tim od samo četiri takmičara, a Međunarodni olimpijski komitet pokriće sve troškove.

Siromašna zemlja iz Južne Azije nikada nije osvojila medalju na Olimpijskim igrama i mora da se osloni na donacije MOK da bi platila za opremu, put i boravak i tako obezbedi svojim plivačima i trkačima šansu da se takmiče.

Predsednik Olimpijskog komiteta Laosa Sompu Pongsa priznao je da reprezentacija njegove zemlje ima malo šanse da osvoji medalje i istakao je da je nastup najvažniji zbog promocije zemlje.

"Standardi su previsoki za nas, tako da ćemo teško bilo šta uraditi u Pekingu, ali smo ponosni što možemo da predstavljamo svoju zemlju", rekao je Sompu.

"Imali smo sreće da dobijemo četiri mesta. Želeli smo da se takmičimo u pet sportova, ali naši borci u boksu, tekvondu i džudou nisu uspeli da se plasiraju", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Laosa.

Najveći sportski uspeh Laosa postignut je na Azijskim igrama 2006. godine, kada je Poksaj Apailat osvojio srebrnu medalju u kineskom borilaškom sportu vušu.

Laos je jedna od najsiromašnijih zemalja Azije i većina od 5,8 miliona stanovnika nema pristupa sportskim objektima, a mnogi od njih žive bez tekuće vode ili struje.

Laos će sledeće godine prvi put organizovati Igre Jugosistočne Azije, iako će spisak sportova morati da se skrati za oko pola, zbog nedostatka novca i sportskih objekata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво