Kozomara prošao „Pakao severa“

Srpski juniorski reprezentativac Nikola Kozomara iz beogradskog Partizana jedini je od petorice mladih asova uspeo da završi juniorsku trku „Pariz - Rube“ koja je bodovana za Svetski kup nacija.

Na cilj posle 120 kilometra vožnje, sa dosta deonica sa čuvenim makadamom na stazi na kojoj su vozili i profesionalci učesnici 107. klasika „Pariz - Rube" i koja je poznata i kao „Pakao severa", Kozomara je stigao 42. sa 9,02 minuta slabijim vremenom od pobednika Belgijanca Žilijema van Kerslbulka koji je postigao vreme 3:15,05 časova. Sa 20 sekundi zaostatka, drugo mesto u sprintu veće grupe osvojio je Francuz Arno Demar, dok je treći Holanđanin Markus Bari.

- Čulo se dosta lepog o našim vozačima koji su bili veoma aktivni i borbeni, mladi Filip Pavlović je pobegao i 40 kilometra vozio u grupi sa Italijanom, Belgijancem i Nemcem - kaže selektor srpske juniorske reprezentacije Saša Gajičić.- Kada su došle teške sekcije sa makadamom na oko 40 km od cilja, odustao je kao i Svetislav Blagojević i Nikola Stefanović, takođe reprezentativci Partizana.

Do same završnice, u grupi je bio i mladi as iz čačanskog Borca Jovan Zekavica koji je, na nesreću na jednoj deonici sa makadamom, imao defekt, mučio se i na krju morao da odustane.

- U celini, dobro smo se predstavili u svetskoj juniorskoj eliti - komentar je selektora seniorske reprezentacije Radiše Čubrića koji je pratio trku. - Kozomara i Zekavica su uz rame, po talentu i kvalitetu,  juniorima iz najjačih biciklističkih nacija i to su pokazali i na jednoj od najtežih omladinskih trka u svetu „Pariz - Rube". Bilo je ovo i za sve nas jedno ogromno i dragoceno iskustvo...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи