Читај ми!

Juniorke Srbije osvojile prvo mesto na Open kupu u Mađarskoj

Ženska juniorska rvačka reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh, pošto je na Open kupu u Mađarskoj ubedljivo osvojila prvo mesto.

Selekcija Srbije, do 20 godina, trijumfovala je u konkurenciji reprezentacija Austrije, Ukrajine, Slovačke i dvadesetak mađarskih klubova.

Boje selekcije Srbije uspešno su branile Lena Aćimović, Milica Sekulović, Jana Petrović, Jovana Radivojević, Dunja Lukić, Šemsa Todorović, Maša Perović, i Emilija Jakovljević.

"Evidentan je ogroman napredak naših devojaka. Bazične pripreme, koje su odrađene na Divčibarama, zatim zajednički treninzi sa Mađaricama u Kanjiži u rvačkoj akademiji, dali su vidljive rezultate", rekao je Dalibor Perović, koji je uz Akoša Fabiana trener naših rvačica.

"Predstoji nam Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke za dve nedelje u Bukureštu, gde ćemo imati tri naše predstavnice Jovanu Radivojević, Mašu Perović i Fani Nađ. Devojke vredno treniraju u Budimpešti sa reprezentativkama Mađarske u odličnim uslovima u njihovom Olimpijskom centru."

Potom se Perović osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo.

"Biće to izuzetno jako takmičenje i mislim da je još rano očekivati neke velike rezultate. Sigurno je da smo na dobrom putu i da odlično radimo, uz veliku podršku rvačkog saveza Srbije koji je prepoznao ovu odličnu generaciju i siguran sam da ćemo ubrzo moći da se radujemo medaljama sa velikih takmičenja i u ženskom rvanju."

"Zasad, bio bi odličan rezultat da neka od devojaka dođe do borbe za medalju, što bi značilo da ostvari minimalno dve pobede, a to su neka realna očekivanja u ovom trenutku", zaključio je Perović.  

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара