Читај ми!

Predsednik Streljačkog Saveza: Tradicija dugih uspeha donela nam je Zlatnu medalju za zasluge

Povodom Dana državnosti, Streljački savez Srbije 15. februara nagrađen je Zlatnom medaljom za zasluge. Priznanje se dodeljuje za izuzetne zasluge i rezultate postignute u svim oblastima života i rada. U obrazloženju je navedeno da je SSS nagrađen za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti sporta, povodom 135 godina postojanja.

Dr Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije i sportski direktor SSS Dragan Marković bili su gosti emisije "Vreme sporta i razonode'' Prvog programa Radio Beograda.

"Upravo su se naši strelci vratili sa Svetskog kupa koji je održan u Egiptu, u Kairu, gde su naši Damir Mikec i Zorana Arunović ponovo briljirali i osvojili medalje. Odmah se pripremamo za Evropsko prvenstvo koje će biti održano sledeće nedelje u Talinu. Nakon Estonije, dolazi nam Svetski kup u Indiji, tamo cemo imati samo jednu takmičarku. Zatim ide Svetski kup u Limi, gde putuje cela naša ekipa", rekao je direktor Marković u uvodnoj reči.

Predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik, izrazio je zadovoljstvo povodom uručenja nagrade tokom najveće državne svečanosti u Predsedništvu srbije na Andrićevom Vencu.

"To je zaista veliko priznanje, povodom duge tradicije od 135 godina sa jedne strane i sa druge strane povodom toga što naši sportisti postižu uspehe, već celu deceniju unazad. Streljastvo je jedan od najtrofejnijih individualnih olimpijskih sportova u Srbiji, sa 14 olimpijskih medalja. Ne znam da li je neki sport uspešniji, možda rvanje, ali tradicija uspeha dovela je do priznanja koje za nas ima veliku važnost", izjavio je Putnik.

Predsednik streljačkog saveza ističe da se uslovi za razvoj ovog sporta popravljaju. 

"Imamo bolje uslove nego što su bili ranije. U poslednjih 5-6 godina država stvarno prepoznaje sve naše rezultate i u praksi, ne samo priznanjima. Sa nadležnim ministarstvom sporta evo već četiri godine unazad radimo na projektima rekonstrukcije postojećih streljačkih objekata i izgradnje novih. U nekoj bližoj budućnosti nadam se da će biti završena rekonstrukcija strelišta u Carevoj Ćupriji, gde je planiran naš letnji trening centar. Dok će na Košutnjaku biti stavljen u funkciju zimski trening centar. Tako da ćemo imati dva centra za obe sezone, što do sada nije bio slučaj. Uslovi za rad i pripremu sportista biće značajni već za godinu dana", zaključio je Putnik.

Pored Zorane Arunović i Damira Mikeca koji već godinama briljiraju na strelištima širom sveta, noseći simbole Srbije na svojim grudima, neki novi naraštaji polaze njihovim koracima. Tako se naš junior Marko Ivanović popeo na pobednički podijum tokom jednog od izdanja Svetskog kupa u Kairu. Tako nešto pošlo je za rukom i okom, sportskom direktoru Saveza Draganu Markoviću još pre više od dve decenije

"Juniorkse medalje nas generalno posebno obraduju. Od seniora i očekujemo, ali od mlađih nam je posebna čast i zadovoljstvo kada nam to prirede. Marko Ivanović je sada ponovio medalju malokalibarskom puškom iz trostava. Ja sam imao tu čast, zadovoljstvo i priliku da osvojim juniorsku medalju 2002. u Finskoj, a eto sada me je Marko nasledio u tom smislu prošle godine u Kairu", zaključio je Marković.

Potom se u emisiju putem telefonske veze uključio Damir Mikec, član miks dubla čiju drugu polovinu čini naša strelkinja Zorana Arunović. Njih dvoje su u subotu popodne stigli u Beograd, a već u ponedeljak ponovo pakuju kofere za svrhu putovanja na Evropsko prvenstvo u Talinu.

"Zorana Arunović i ja planiramo da sednemo jednog dana kada završimo karijere i da prebrojimo medalje koje smo osvojili za reprezentaciju Srbije", u šali je rekao naš proslavljeni strelac.

Reprezentativac Srbije podseća da i oni imaju jako malo vremena za predah između takmičenja.

"Kairo nam je već postao tradicionalno - uspešno mesto. Već četvrti put smo tamo u poslednjih godinu dana jer smo dobili jedno prelepo zdanje za takmičenje. Mogu da uporedim njegovu veličinu sa recimo tržnim centrom ,,Galerija'' u Beogradu. Egipat malo kuburi sa organizacijom ali to se sve zaboravi kada Zorana i ja nastavimo pobednički niz u miksu. Sada nam je pik sezone, ciljevi već u Talinu su postavljei na najviši nivo! Pošto putujemo često, navikli smo da kod kuće samo promenimo čiste stvari u koferima. Tako će biti i sada u ovih dan i po što imamo slobodno između Egipta i Estonije", rekao je naš proslavljeni reprezentativac Damir Mikec. 

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи